to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 16.07.2020

Πολιτική

Για ποιον δούλευε στην Προανακριτική ο κ. Μαρκόπουλος;

Σιγά σιγά αρχίζει να αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος και η εμπλοκή προσώπων της ΝΔ στο σκάνδαλο της Novartis, που εμμονικά επιχειρούν να το εμφανίσουν ως σκευωρία, τονίζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών


Σιγά σιγά αρχίζει να αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος και η εμπλοκή προσώπων της ΝΔ στο σκάνδαλο της Novartis, που εμμονικά επιχειρούν να το εμφανίσουν ως σκευωρία: αυτό τονίζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο επισημαίνει τα διθυραμβικά δημοσιεύματα στο Πρώτο Θέμα από τον τότε συντάκτη και νυν βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παραπάνω πηγές ζητούν εξηγήσεις για το αν ο βουλευτής του κόμματος του κ. Μητσοτάκη σχετίζεται με τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία.

Αναλυτικότερα, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τα εξής:

Οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», για τις στενές σχέσεις μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής, του Βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου,  με την φαρμακοβιομηχανία Novartis, καταδεικνύουν τον μηχανισμό και τα πλοκάμια του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρθρο του νυν βουλευτή και πρώην δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος, περιέχεται στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ‘Business Stories’ στις 16/6/2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την«Εφημερίδα των Συντακτών», την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, να βρει «θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου»!

Ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI. Πρόκειται για σχεδιασμό κειμένου, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ. Μαρκόπουλου και οι παρεμβάσεις (ιδιοχείρως) από την εταιρεία.

Είναι τουλάχιστον υποκρισία και προκλητικότητα, να αναγορεύεσαι σε κατήγορο, όταν σχετίζεσαι και καθοδηγείσαι απο τους ενορχηστρωτες  του τεράστιου σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια της ΝΔ να συγκαλύψει την υπόθεση και να μετατρέψει τους κατηγορούμενους σε κατηγόρους, δυστυχώς σκοντάφτει στον αποκαλυπτικό ορυμαγδό των στοιχείων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα, τονίζουν οι ίδιες πηγές:

Ποιος άραγε να έκανε τις ιδιόχειρες παρεμβάσεις στο άρθρο του κ. Μαρκόπουλου;

Και εντέλει, ποια η πραγματική σχέση του με τη φαρμακοβιομηχανία;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)