to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 02.10.2012

Πολιτική

Για ποια νομιμότητα μιλάτε, κύριε Δένδια; Για την προστασία στους χρυσαυγίτες;

To Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για άλλη μια φορά, ακολουθεί την πεπατημένη... Ενώ εγκαλείται σαφώς από τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένες αυθαιρεσίες και πρακτικές, εξαπολύει επίθεση (γενικώς και αορίστως), κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για θρασύτητα και άγνοια της έννοιας της νομιμότητας...


Με την ανακοίνωση - απάντηση, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη "πετάει την μπάλα στην εξέδρα", δεν απαντά σε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και προβαίνει στο γνωστό πλέον επικοινωνιακού τύπου "γαϊτανάκι".

Την ώρα που παραβιάζεται κάθε έννοια νομιμότητας εκ μέρους της Αστυνομίας και η αυθαιρεσία και η σκληρή καταστολή γίνονται πάγια τακτική, την ώρα που η ανοχή και η προστασία από το κράτος της βίαιης φασιστικής και ρατσιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη, το υπουργείο σιωπά και δεν δίνει απάντηση. 

Επιλέγει απλώς τη γνωστή του τακτική "εξίσωσης και ταύτισης των άκρων". Μια τακτική επικίνδυνη, που αγνοώντας τη φασιστική απειλή, πλήττει τη δημοκρατία.

***********************

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων


Για τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς η έννοια «νομιμότητα» δεν υφίσταται, την οποία επιμελώς αποφεύγει σε κάθε ανακοίνωσή του, όπου μονότονα επαναλαμβάνει τα ίδια αβάσιμα επιχειρήματα. Αλλά αν μη τι άλλο αποτελεί μνημείο θρασύτητας να εξαπολύει κατηγορίες το συγκεκριμένο κόμμα για… ανοχή στις «μαφίες» που δρουν στον Άγιο Παντελεήμονα, αφού προηγουμένως αντιδρούσε και εξακολουθεί να αντιδρά στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως ακριβώς αντιδρά η Χρυσή Αυγή, σε μία παράδοξη σύμπλευση.

Για τον ίδιο λόγο - και αφού πρόσφατα τάχθηκε επισήμως με ανακοίνωση της «Επιτροπής Δικαιωμάτων του κατά της αποκάλυψης των ονομάτων ταραχοποιών και κουκουλοφόρων - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να τάσσεται ανερυθρίαστα με όσους συμπλέκονται στους δρόμους, από το ένα άκρο του πολιτικού συστήματος εναντίον του άλλου. Να υπενθυμίσουμε στους ανιστόρητους ότι αυτό ακριβώς συνιστά τον κίνδυνο για επανάληψη των φαινομένων τύπου Βαϊμάρης, από τους εξτρεμιστές του πολιτικού συστήματος.

Αλλά τον συγκεκριμένο κίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένο να τον αποτρέψει, με την στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ο ελληνικός λαός, με την ωριμότητα που επιδεικνύει, απαιτεί την επιβολή της νομιμότητας προς πάσα κατεύθυνση. Και αυτό θα πράξουμε, αδιαφορώντας για τους αμετανόητους νοσταλγούς ολοκληρωτικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα ή για τους πολιτικούς μέντορες των πάσης φύσεως «μπαχαλάκηδων».

Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)