to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για περάστε απ' το ταμείο!

Δεν είναι μόνο το κόμμα μπαταχτσής, με τα θηριώδη δανεικά κι αγύριστα. Χρωστάνε πολλά και πολλοί παράγοντες της Ν.Δ. Κι από αυτά που χρωστάνε, πολλά τα πήραν από τις τράπεζες όταν η φτώχεια χτυπούσε κόκκινο και η Ελλάδα ήταν αιχμάλωτη των δανειστών, επειδή χρωστούσε.


Αλλά σε κάποιους από σόι άνοιγαν οι τράπεζες τα χρηματοκιβώτιά τους για τέτοια ποσά και με τέτοιους όρους που ανατρέπουν το φιλοσοφικό στερεότυπο ότι δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Για ορισμένους φαίνεται ότι είναι.

Χρωστάει πρώτος ο πρώτος τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και περιουσία μεγάλη έχει και ακίνητα και σπίτια και ό,τι ονειρεύεται ο κάθε φτωχός και δαρμένος. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό και καθηγητή της νοικοκυροσύνης να ρυθμίζει και να ξαναρυθμίζει το δάνειο του “Κήρυκα”, αφού πρώτα το άφησε παγωμένο για χρόνια και χρόνια. Και να χρωστάει σήμερα από δω κι από κει πάνω από ένα εκατομμύριο, χώρια το δάνειο από την αδελφή του.

Χρωστάει επίσης η σύζυγος του πρωθυπουργού. Πολύφερνη, προσωποποίηση της νέας επιχειρηματικότητας που επαγγέλλεται ο σύζυγος, διαφημισμένη ως σύγχρονη επιχειρηματίας, συμμετέχει σε συμπόσια και επιτροπές χειροτεχνίας, δίνει το παρών σε γκαλά και καλά ως σύμβολο, αλλά τελικώς δηλώνει ζημιές και χρέη.

Χρωστούν διάφοροι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Μηταράκης των μυστικών κονδυλίων. Πάνω από ένα εκατομμύριο. Και ο Πλακιωτάκης και ο Αυγενάκης και ο Τσακίρης, επίσης δανεισμένοι και ψύχραιμοι, καθώς οι υποχρεώσεις τους ανέρχονται από εφτακόσιες χιλιάδες μέχρι ένα τριακόσια. Δεν τα λες και λίγα.

Τα λιγότερα, πάντως, τα χρωστάει ο Άδωνις. Υπουργός της ανάπτυξής μας, μην το ξεχνάμε. Κάτι παραπάνω από εξακόσια χιλιάρικα έχει να δίνει, που στη βιτρίνα με τα δάνεια των συναδέλφων του πιάνουν μόλις μια γωνίτσα. Αυτός πάντως έχει και μια δικαιολογία. Του χάλασαν οι συριζαίοι τη δουλειά με τα πεντάευρα που θα έπαιρνε διδάσκοντας τη γλώσσα στους ελληνόπαιδες. Τι να του κάνουν τα νανογιλέκα και τα αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη;

Χρωστάνε. Δυσθεώρητα για έναν απλό πολίτη ποσά. Και όχι, δεν θα το ξεχάσουμε, επειδή τώρα τους βολεύει να καταριούνται τον λαϊκισμό. Γιατί είναι οι ίδιοι που σχεδιάζουν να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη, επειδή χρωστάει.

Οι ίδιοι που έστησαν τον Πολάκη στα έξι μέτρα γιατί πήρε εκατό χιλιάρικα δάνειο, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του. Οι ίδιοι που έτρεχαν πίσω από κάθε επώνυμο του ΣΥΡΙΖΑ να δουν τι έχει στην τσέπη του. Οι ίδιοι που μιλούν για ζόμπι και μπαταχτσήδες.

Ε, λοιπόν, καιρός να αρχίσουν να πληρώνουν. Όχι μόνο για τα χρέη στις τράπεζες. Αλλά και για τα ψέματα, την υποκρισία, την ηθικολογία των ανήθικων. Χρωστάνε σε όλους μας γι’ αυτά.

Για περάστε από το ταμείο, αγαπητοί!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)