to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 14.06.2022

Πολιτική

Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέως Γ. Αδειλίνη.


Το αδίκημα για το οποίο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συγκροτήσουν το δικαστήριο το οποίο μαζί με τον Νίκο Παππά θα δικάσει και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, προκειμένου, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Το βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου συμπλέει με την εισαγγελική πρόταση ως προς την ποινική ευθύνη και των δύο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος έκανε λόγο για στημένο διαγωνισμό. Αμέσως μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, η οποία στη αποφάσισε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας, διεκδίκησε μία τηλεοπτική άδεια μετά από προτροπή του Νίκου Παππά, πήρε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, με εικονικό έργο.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του έχει αποδοθεί, και υπεραμύνεται της νομιμότητας της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, μετά την κλήρωση που θα γίνει από τη βουλή των δικαστών που θα συμμετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)