to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 09.05.2012

left.gr

Οικονομία

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ (και για το TAXIS)

Χάος έχει προκαλέσει η ακυβερνησία στην Ελλάδα.


Και όλα αυτά σε μια χώρα, που ως γνωστόν, τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα φρόντιζαν τα πάντα να λειτουργούν  τέλεια σαν ελβετικό ρολόι. Ωστόσο τα αδέκαστα και έγκριτα μέσα ενημέρωσης φροντίζουν να πληροφορούν το κοινό και κατακεραυνώνουν αυτούς που φέρουν τις ευθύνες, στις σπάνιες περιπτώσεις που ανακύπτουν προβλήματα.

Συνεπεία όλων αυτών, σάλος ξέσπασε χτες, καθώς εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και της ακυβερνησίας τριών ημερών, με εγκύκλιο του το υπουργείο οικονομικών «πάγωσε» την νέα ηλεκτρονική διαδικασία για την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, TAXIS. Η νέα διαδικασία, που προβλέπεται, είναι πολύ σύντομη, με επιστροφή ΦΠΑ μέσα σε έως το πολύ 40 μέρες για την πλειονότητα των φορολογουμένων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική και Τα Νέα «Μετατίθεται, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, η νέα απλούστερη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις» και «Στον "πάγο" μπαίνει η νέα διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες, λόγω των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου»

Βέβαια τα έγκριτα  μέσα ενημέρωσης, παρέλειψαν να πουν ότι η εγκύκλιος, που μεταθέτει το TAXIS, εκδόθηκε στις 2 Μαΐου, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές και την ακυβερνησία. Ήταν τότε που στο Υπ. Προστασία του Πολίτη όλα δούλευαν πυρετωδώς και στην εντέλεια για τα στρατόπεδά συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.

Επιπλέον, το πρόγραμμα TAXIS, που τόσο ένθερμα διαφήμισαν τα ΜΜΕ, προαναγγέλθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Οικονόμου, μετά από πιέσεις τις Τρόικα, στις 2 Απριλίου, όταν και εκδόθηκε μια αναλυτική περιγραφή του. Ωστόσο, το υπουργείο δεν πρόλαβε να φτιάξει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα γινόταν η επιστροφή, καθώς όπως το ίδιο διευκρίνιζε στην ανακοίνωση, απαιτούνται για την υλοποίησή του συγκεκριμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Ζητημάτων και έκδοση νέας υπουργικής απόφασης. 

Προφανώς ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος δεν θα μπορούσε να είναι μικρός, εφόσον τα ζητήματα ήταν ειδικού και τεχνικού χαρακτήρα, και μέχρι την αποπεράτωσή τους το παλιό σύστημα ήταν εν ισχύ, της ΑΤΟ ΠΟΛ. 1073/21.7.2004.

Στο μεταξύ διάστημα στις εφορίες επικράτησε χάος, καθώς οι εφοριακοί συμβούλευαν αναλυτικά  τους φορολογούμενους πως κάνουν ηλεκτρονικά της αιτήσεις, βάσει της νέας οδηγίας, ενώ ηλεκτρονικό πρόγραμμα δεν υπήρχε.

Αυτό το μικρό πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους, λίγο πριν πνεύσει τα λοίσθια η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΔΟΚ-ΝΔ, βρήκε τη θέση του στον υψηλό πολιτικό διάλογο, που ευγενική καθημερινή χορηγία των ΜΜΕ. Εν κατακλείδι, γιατί στην Ελλάδα, για τα πάντα ακόμη μπορεί να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά όμως, η προπαγάνδα των ΜΜΕ, που έτη φωτός πλέον απέχει από την απλή υποτίμηση της μέσης νοημοσύνης, δεν πείθει κανέναν. Το πολιτικό κατεστημένο σε πανικό προσπαθεί να πιαστεί από διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες, οι οποίες λίγο αφορούν τους πολίτες, τις ιστορικές στιγμές που η έξοδος από το μνημόνιο είναι προ των πυλών. Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν αφήνει περιθώρια  για να καμφθεί η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)