to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για όλα φταίει το ντεπόζιτο!

Πρώτος το έθεσε ο άνθρωπος των μεγάλων συλλήψεων, όχι μόνο των αστυνομικών, αλλά και των θεωρητικών ενοράσεων, που μετατρέπονται σε πολιτική πρακτική. Ναι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που ξεπέρασε τον προφήτη του νεοφιλελευθερισμού Λούντβιχ φον Μίζες, με την διατύπωση της πρωτοποριακής θεωρίας, ου μην αλλά και πρακτικής, ότι: Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται.


Δεν ήταν δυνατόν να φτουρήσει σαν προφήτης ένας φον Μίζες μπροστά σε μέλη της παράταξης που έχουν γράψει ιστορία στις μίζες και καθοδηγούνται από έναν νέο-Μωυσή.

Όταν θεμελιωθεί μία θεωρία, μπορεί να την πάρουν οι προσήλυτοι όπου γης και να την κάνουν πενηνταράκια. Ο Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε εσχάτως προσφυέστατα: «Θέλεις να πέσει η βενζίνη; Μην βάζεις!»  Αμπωωωωωωωώς! που θα’ λεγε κι ο Κώστας Χατζηχρήστος.

Αν θέλεις να μείνεις ανέγγιχτος από την φωτιά στις τιμές των καυσίμων και να αγναντεύεις τους άλλους να τσουρουφλίζονται, τότε άσε το ντεπόζιτο να στεγνώσει και παράτα το. Αν μπεις στο αμέτρητο βάθος της σκέψης Μητσοτάκη, θα ανακαλύψεις ότι για όλα φταίει το ντεπόζιτο. Ο φον Μίζες υπήρξε στην πραγματικότητα ένα νιάνιαρο του νεοφιλελευθερισμού μπροστά στον εφευρέτη του επιτελικού κράτους. Εδώ μιλάμε για φον Μίζες στο τετράγωνο, για να μην πω στον κύβο.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)