to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 16.01.2014

Οικονομία

«Το νερό δεν πωλείται»: Διαμαρτυρία ενάντια στη φιέστα παρουσίασης της ΕΥΑΘ σε πολυεθνικούς «μνηστήρες»

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΥΑΘ - «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Ολοκληρώθηκε  η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ και του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ:

Το «παρών» στη διαμαρτυρία έδωσαν και οι εργαζόμενοι της Coca-Cola, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο:

Στο σημείο επίσης βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Χρήστος Ελευθεριάδης, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από τους Οικολόγους Πράσινους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης. «Την ίδια ώρα που παρουσιάζουν τη "νύφη" στους μνηστήρες, εμείς στέλνουμε το δικό μας μήνυμα στους αγοραστές και στην κυβέρνηση. Αυτός ο γάμος δεν πρόκειται να γίνει! Το νερό της Θεσσαλονίκης να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο!» τονίζουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας (συνεχής ενημέρωση και φωτογραφίες στο alterthess.gr).

Οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό του SOSτε το ΝΕΡΟ στο κτίριο (βίντεο του thesstoday.gr):

Διαβάστε περισσότερα για την απόπειρα... fast track ιδιωτικοποήσης της ΕΥΑΘ πριν ακόμη ανακοινωθεί η διαφαινόμενη αρνητική απόφαση του ΣτΕ: 

Ιδιαίτερη σπουδή δείχνει η κυβέρνηση για την όσο το δυνατόν ταχύτερη πώληση της ΕΥΑΘ (διαβάστε για την εισαγγελική παρέμβαση για την «προίκα» που θα πάρει μαζί με την ΕΥΑΘ ο αγοραστής, εδώ).

Παρά τη διαφαινόμενη αρνητική απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας (διαβάστε σχετικά εδώ), το ΤΑΙΠΕΔ επισπεύδει τη διαδικασία πώλησης.

Σήμερα, Παρασκευή, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στελέχη της πολυεθνικής Σουέζ (Suez), για να συναντηθούν με το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ και να ενημερωθούν για την εταιρία. Η Σουέζ είναι μία από τις δύο εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΕΥΑΘ. Η συνάντηση στην οποία θα παρουσιαστούν στοιχεία για την εταιρεία θα πραγματοποιηθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την παράδοση του νερού στους ιδιώτες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του alterthess.gr μετά την οριστικοποίηση της τροποποίησης της σύμβασης του δημοσίου με την ΕΥΑΘ αναμένεται η αποστολή της στις δύο εταιρείες που διεκδικούν την εταιρεία, η υποβολή προσφορών, η αξιολόγησή τους από το ΤΑΙΠΕΔ, η κατακύρωση του διαγωνισμού και η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: « Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με σχετική ανακοίνωση, για μια ακόμη φορά δηλώνει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας. Καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να αντιταχθεί στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ και να αντισταθεί. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης, μίλησε «στο Κόκκινο» (105,5) για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης παρά την αντίθετη απόφαση που αναμένεται να δημοσιεύσει το ΣτΕ και τόνισε ότι "το νερό είναι μονοπώλιο και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί":

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)