to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 07.05.2018

Πολιτισμός

«Για να ανακτήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες»: Η νέα έκδοση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς

Πρόκειται για μία σύνοψη της αντίστοιχης πρόσφατης έκδοσης του Transnational Institute (TNI), στη μορφή μίας περιεκτικής μπροσούρας, η οποία τεκμηριώνει την τάση επαναφοράς στον δημόσιο έλεγχο και τις αιτίες της δυναμικής της.


Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς παρουσιάζει στις 30 Μαΐου τη νέα έκδοση του με τίτλο: «Για να ανακτήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες».

Πρόκειται για μία σύνοψη της αντίστοιχης πρόσφατης έκδοσης του Transnational Institute (TNI), στη μορφή μίας περιεκτικής μπροσούρας, η οποία τεκμηριώνει την τάση επαναφοράς στον δημόσιο έλεγχο και τις αιτίες της δυναμικής της. 

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης έκδοσης όπως και της επανέκδοσης του βιβλίου «Νερό: Κοινό Αγαθό»  από το Ινστιτούτο, θα πλαισιωθεί από τις ομιλίες της υπεύθυνης της έκδοσης από την πλευρά του ΤΝΙ Σ. Κασιμότο και της Χ. Γουεϊνράιτ του Red Pepper.

Λίγα λόγια για την έκδοση:

Για να ανακτήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες

Πώς πόλεις και πολίτες αναιρούν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Την τελευταία δεκαετία τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφεται μία ιδιαίτερα δυναμική τάση επαναφοράς των υπηρεσιών κοινής αφέλειας σε δημοτικό και δημόσιο έλεγχο. Τα παραδείγματα διαρκώς πληθαίνουν αντιστρέφοντας την καταχρηστική πρακτική των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) που λειτούργησε ως δούρειος ίππος για τη μεταφορά του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια. Η βασική αιτία δεν εδράζεται σε ιδεολογικές παραδοχές ή κοινωνικές αξίες. Η δυναμική της εν λόγω τάσης έγκειται στην αποτυχία του ιδιωτικού τομέα να διαχειριστεί ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς όπως το νερό και η ενέργεια. Κατά κανόνα οι ποιότητα των υπηρεσιών χειροτέρεψε, οι τιμές ανέβηκαν και τα εργασιακά δικαιώματα εκφυλίστηκαν.

Για δωρεάν αντίτυπα της έκδοσης μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς

T:+302103217745

F: +30 210 5225131

Ώρες επικοινωνίας: 11πμ – 5μμ

[email protected]

Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε εδώ:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)