to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 20.01.2013

Κοινωνία

Για μία ώρα ανάβουν τα καλοριφέρ σε λύκεια της Τρίπολης

Ανακοίνωση του "Δικτύου Μαθητών" της Τρίπολης για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ζούμε μια καθημερινότητα στην οποία ως μαθητές, ως νέοι άνθρωποι, δεχόμαστε επίθεση σε κάθε κομμάτι της ζωής μας. Νιώθοντας πίεση από κάθε κατεύθυνση, βλέποντας την οικογένειά σου να μη μπορεί να τα βγάλει πέρα, εσύ καλείσαι να επιβιώσεις σε ένα ανταγωνιστικό σύστημα χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Το γεγονός ότι η νεολαία σήμερα με βάση τις πολιτικές που ακολουθούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και στην εργασία μετατρέπεται από τους κυρίαρχους σε ‘χαμένη γενιά’, καθιστά αναγκαία από την πλευρά μας την ενεργή παρέμβαση στα σχολεία μέσω του «Δικτύου Μαθητών», προκειμένου να διεκδικήσουμε συλλογικά αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν.

Βλέπουμε όλοι λοιπόν ότι στην τοπική κοινωνία της Τρίπολης ο χώρος της παιδείας δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από την πολιτική που ακολουθείται τόσα χρόνια. Η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται όσο σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να έχει υποστεί σημαντική μείωση στον προϋπολογισμό σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων είναι υπεύθυνος ο Δήμος Τρίπολης, λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη και όχι το Υπουργείο Παιδείας. Τα χρήματα του δήμου Τρίπολης που ‘φανταστικά’ διατίθενται για κοινωνική πολιτική σε συνδυασμό με δηλώσεις του δημάρχου για ‘ευημερία των μαθητών’ πέφτουν στο κενό και αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε εμείς οι ίδιοι οι μαθητές που βρισκόμαστε στις αίθουσες κάθε μέρα επί 6 ώρες. Στο Τρίτο και στο Δεύτερο Λύκειο Τρίπολης τα καλοριφέρ για να ζεσταθούμε ανοίγουν από τις 8:15 μέχρι τις 9:30, δηλαδή για μία ώρα.

Ο κύριος Σμυρνιώτης γνωρίζει πολύ καλά πως ζούμε σε μία περιοχή με πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες από άποψη θερμοκρασίας το χειμώνα αλλά φαίνεται πως η έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία της πόλης παρουσιάζει αυτόν και τους συμβούλους του ως ανάξιους να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα, προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι μαθητές, οι πιο σκληρά εργαζόμενοι όπως όλοι δηλώνουν…

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποποιήθηκε τις ευθύνες του ο υπεύθυνος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς να δώσει ούτε μισή απάντηση για να πάρει τη σκυτάλη ο υπεύθυνος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να απαντήσει πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα…

Κάποιος φαντάζεται εικόνες υψηλής θερμοκρασίας ή κάποιος μας κοροϊδεύει…και απαιτούμε από τους αρμόδιους να διασφαλίσουν την κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΘΗΤΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)