to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 16.07.2019

Κοινωνία

Για καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η ΕΜΥ

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία


Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα Τρίτη από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη, οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα εξασθενήσουν.

Αύριο Τετάρτη από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) θα επηρεαστεί πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες (15-07-2019) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες σήμερα (16-07-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Με βάση τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α. 14/2019 που εκδόθηκε τη Δευτέρα (15-07-2019), τροποποιήθηκε σήμερα (16-07-2019) ως Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα στην Αττική αναμένονται φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη (17-07-2019).

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το προσωπικό και τα μέσα της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση τυχόν έντονων φαινομένων.
Για αναλυτικές πληροφορίες καθώς και για τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, εδώ: https://bit.ly/30tWilQ και εδώ: https://bit.ly/2YecLxi

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)