to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:06 | 07.10.2019

Κοινωνία

Για «επίθεση από το ΠΑΜΕ» κάνει λόγο η ΓΑΔΑ, «σχηματίστηκε δικογραφία»

«Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ το βράδυ της Δευτέρας 7/10


Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, «κατά την διάρκεια επίθεσης ομάδας που δέχθηκαν από περίπου 50 άτομα, με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στυλιάρια, κατά την διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, το περασμένο Σάββατο», σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της (7/10/19) η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Προσθέτει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την επίθεση που δέχθηκαν από τα άτομα αυτά, επιχείρησαν να τα απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ όσον αφορά τους τραυματίες αστυνομικούς αποχώρησαν από το νοσοκομείο έπειτα από την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η ΓΑΔΑ επισημαίνει ακόμη, ότι διαδηλωτές έριξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, «ενώ για τα γεγονότα που συνέβησαν σχηματίστηκε δικογραφία και συνεχίζονται παράλληλα οι έρευνες αναγνώρισης».

Τέλος, όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, «έχει ήδη αναγνωριστεί ένα άτομο το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαφιεδίστικες πρακτικές Μπογδάνου

Η καταγγελία του ΠΑΜΕ για την αστυνομική βία

Εντελώς διαφορετική είναι ωστόσο η εικόνα που έχει δώσει το ΠΑΜΕ για τα γεγονότα. Το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει ήδη από τις 5/10 τη βίαιη επίθεση «στην Αντιιμπεριαλιστική Κινητοποίηση στην Αθήνα» τονίζοντας: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε βίαια με ΜΑΤ, χημικά, κροτίδες κρότου λάμψης κτλ ενάντια στη σημερινή μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Όμως η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα και η μαχητικότητα των διαδηλωτών έδωσε την απάντηση της. Το άγαλμα βάφτηκε κόκκινο, όπως οι ιμπεριαλιστές και ο μακελάρης Τρούμαν αιματοκύλισαν τους λαούς της Ελλάδας και της υφηλίου. Περιμένουμε το λαλίστατο Πρέσβη των ΗΠΑ, κύριο Πάιατ να τρέξει αύριο να φωτογραφηθεί με τον "αιματοβαμμένο" Πρόεδρο του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)