to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 08.01.2014

πηγή: epatra.gr

Κοινωνία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ταφόπλακα στη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας

Παρέμβαση του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας κ. Τάσου Σταυρογιαννόπουλου σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία της Αχαΐας


"Ένα σημαντικό μέρος της σχολικής χρονιάς έχει περάσει και δυστυχώς εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ η προσδοκία διάθεσης εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας, προκειμένου να διδαχτεί η Γερμανική Γλώσσα στα σχολεία, που οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν δηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον από τον περασμένο Ιούνιο. Σε ορισμένα σχολεία φαίνεται πως οι γονείς και οι μαθητές μετά την πολύμηνη αναμονή προσανατολίζονται σε αλλαγή παρακολούθησης της β΄ ξένης γλώσσας, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται ότι και αυτό είναι εφικτό, εφόσον ο μέχρι τώρα προγραμματισμός δεν επιτρέπει την εξεύρεση καθηγητών γαλλικής γλώσσας. Αυτά όλα βέβαια τα βιώνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μαθητές, γονείς, σχολεία και εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας στην αναμονή. Κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει υπεύθυνη απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής, αλλά και για το πώς απασχολούνται οι μαθητές τις ώρες που δε διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα.

Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας και τα παιδαγωγικά της οφέλη στο Δημοτικό σχολείο ακυρώνονται για μια ακόμη χρονιά. Τελικά προκύπτει το ερώτημα, το οποίο επιτέλους πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση: «Μπορεί το κράτος να υποστηρίξει τη διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία;». Εφόσον μπορεί απαιτείται να διατεθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται, καθώς και η δέσμευση πως δεν θα ξανασυμβεί τέτοια καθυστέρηση. Σε ορισμένα μαθήματα δεν είναι δυνατόν να ξεκινούν τα μαθήματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα ή ενίοτε και μετά από αυτά."

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)