to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 15.01.2019

Διεθνή

Για αύξηση στους μισθούς: Απεργεί το προσωπικό ασφαλείας σε 8 γερμανικά αεροδρόμια

Απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού ασφαλείας σε 8 αεροδρόμια της Γερμανίας, μεταξύ των οποίων και της Φρανκφούρτης, με αίτημα αύξηση των αποδοχών τους - 3η απεργία μέσα σε 10 μέρες - Το συνδικάτο Verdi,που εκπροσωπεί 23.000 εργαζομένους, διεκδικεί αποδοχές 20 ευρώ την ώρα σε όλη τη χώρα, ενώ τώρα αυτές διαφέρουν πολύ μεταξύ των διαφόρων περιοχών από 14 ως 17 ευρώ.


Η στάση εργασίας από τις 02:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδος) ως τις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) που πραγματοποιεί σήμερα το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων μετά το κάλεσμα του συνδικάτου Verdi, αφορά εκτός από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρώτο σε αριθμό επιβατών στη χώρα, αυτά του Ανόβερου, της Βρέμης, του Αμβούργου, της Λειψίας, της Δρέσδης, της Ερφούρτης και του Μονάχου και δείχνει μια επιδείνωση της κοινωνικής αυτής σύγκρουσης, η οποία προκάλεσε ήδη εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Τα αιτήματα των απεργών

Πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν ήδη από την περασμένη εβδομάδα στα δύο αεροδρόμια της πρωτεύουσας, το Τέγκελ και το Σένεφελντ, όπως και στην Κολωνία, στο Ντίσελντορφ και στη Στουτγάρδη, προκαλώντας την ακύρωση πολλών εκατοντάδων πτήσεων.

"Οι εργοδότες δεν αντέδρασαν στις πρώτες απεργίες και δεν παρουσίασαν μια καλύτερη πρόταση", δήλωσε σήμερα στη δημόσια τηλεόραση η Ούτε Κίτελ του συνδικάτου Verdi.

Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί 23.000 εργαζομένους στην ασφάλεια των αεροδρομίων, διεκδικεί οι αποδοχές τους να ανέλθουν σε 20 ευρώ την ώρα σε όλη τη χώρα, ενώ τώρα αυτές διαφέρουν πολύ μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Γερμανίας από 14 ως 17 ευρώ.

"Η ασφάλεια και οι μισθωτοί στην Ανατολή δεν θα πρέπει να αξίζουν λιγότερο από αυτούς στη Δύση", σημείωσε η Κίτελ. Για αυτούς που έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές, το αίτημα για 20 ευρώ αντιστοιχεί σε αύξηση 30%. Η Ομοσπονδιακή Ένωση των Εταιρειών Αεροπορικής Ασφάλειας (BDLS) πρότεινε από την πλευρά της αυξήσεις στις αποδοχές που μπορεί να φτάσουν σε 6,4% ετησίως.

Διαπραγματεύσεις μεταξύ του Verdi και της BDLS αναμένεται να διεξαχθούν στις 23 Ιανουαρίου.

Οι πτήσεις που επηρεάζονται

Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις πτήσεων που θα προκύψουν από την κινητοποίηση αναμένεται να προκαλέσουν σήμερα προβλήματα σε τουλάχιστον 220.000 επιβάτες, προειδοποίησε η ομοσπονδία γερμανικών αεροδρομίων ADV.

Στην Φρανκφούρτη, 610 πτήσεις ακυρώθηκαν από τις 1.200 προγραμματισμένες για σήμερα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της διεύθυνσης του αεροδρομίου.

Στο Αμβούργο σχεδόν οι μισές από τις 357 πτήσεις που προβλέπονταν για σήμερα ακυρώθηκαν, ενώ οι αρχές του αεροδρομίου του Ανόβερου ζήτησαν από τους επιβάτες να "μην πάρουν αν είναι δυνατό χειραποσκευές ή να τις παραδώσουν" ώστε να μειωθεί η διάρκεια του ελέγχου επιβατών.

Η ομοσπονδία αεροδρομίων καταδίκασε την κινητοποίηση αυτή ως "ανεύθυνη" και "δυσανάλογη", ενώ η Lufthansa, μια από τις εταιρείες που πλήττονται περισσότερο, κατηγόρησε το συνδικάτο Verdi, ότι δεν δείχνει "κανένα ενδιαφέρον για να συμβάλει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας στις αερομεταφορές" (!).

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)