to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 02.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Για άσκοπη παρακουλούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούνται οι ΗΠΑ

Στην δημοσιότητα έδωσε η οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation λέξεις κλειδιά που προκαλούν την παρακολούθηση από τις ΗΠΑ συνδεδεμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρόσχημα την αποφυγή τρομοκρατικών απειλών.


Η οργάνωση απέκτησε το έγγραφο αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες διαπιστώνοντας ότι περιέχει λέξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την αποστολή του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και προστατεύονται από διατάξεις του Συντάγματος για την Ελευθερία του λόγου. 
 
Οι λέξεις που συνήθως παρακολουθεί το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας είναι κάποιες προφανείς επιλογές όπως: «επίθεση», «τρομοκρατία» και «βρόμικη βόμβα», αλλά και αθώες λέξεις όπως «Μεξικό», «σύννεφο», «κύμα», «ομάδα» και.. «χοιρινό».
Στην επιστολή της προς την επιτροπή Αντιτρομοκρατίας και Πληροφοριών του Κογκρέσου η EEF επικρίνει την κυβέρνηση για την «ευρεία, ασαφή και διφορούμενη» επιλογή λέξεων και φράσεων και υποστηρίζει ότι η λίστα περιλαμβάνει αθώες λέξεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αποστολή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και επίσης προστατεύονται από τις διατάξεις του Συντάγματος για την ελευθερία του λόγου.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου σχολιάζοντας την επιστολή δήλωσε στη Huffington Post ότι οι επίμαχες λέξεις-κλειδιά είναι «η αφετηρία, και όχι το τελικό σημείο» για την αναγνώριση απειλών, και επέμεινε ότι το υπουργείο δεν αστυνομεύει το Διαδίκτυο για ενδείξεις εναντίωσης στην κυβέρνηση.
Τέλος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα αναθεωρήσει και θα επικαιροποιήσει τη λίστα προκειμένου «να καταστήσει σαφείς τις λέξεις αυτές και να μεταφέρει με ακρίβεια τις παραμέτρους και τους στόχους του όλου προγράμματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)