to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 16.04.2020

Κοινωνία

Για απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΕΝΕΝ αν δεν καταβληθούν δεδουλευμένα

Προειδοποίηση για την καταβολή του Δώρου Πάσχα και την εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών ως σήμερα εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ, διαφορετικά θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις και επισχέσεις εργασίας απο αύριο. «Η ΠΕΝΕΝ θα προχωρήσει σε επισχέσεις εργασίας και αγωνιστική δράση μέσα και έξω από αυτά τα πλοία, ανεξάρτητα εάν θα είναι Μεγάλη Παρασκευή, Σάββατο ή η ημέρα του Πάσχα» τονίζει η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.


Στο μεταξύ η ΠΕΝΕΝ έχει ήδη επιβάλει μπλόκο στην φόρτωση του Aqua jewel έχοντας και την απόλυτη συγκατάθεση του πληρώματος καταστρώματος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι εφοπλιστές της Ακτοπλοΐας, οι οποίοι όπως αποκαλύψαμε εν μέσω πανδημίας ενισχύονται γενναιόδωρα από την κυβέρνηση με πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα το νομοθετικό πλαίσιο στο ελάχιστο δεν κατοχυρώνει τα πιο στοιχειώδη ναυτεργατικά δικαιώματα που έχουν συνθλιβεί, συνεχίζουν την αυθαιρεσία τους απέναντι στους Ναυτεργάτες έχοντας την σιωπηρή αποδοχή του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του.

Πρόσφατα καταγγείλαμε την επιχείρηση παγώματος του Δώρου Πάσχα από σειρά Ναυτιλιακών εταιριών, όμως ο στρατός των μανδαρίνων που στελεχώνουν αρχές και υπηρεσίες του ΥΕΝ δεν φάνηκαν ουδόλως να ευαισθητοποιούνται και προφανώς ορισμένοι από αυτούς το μόνο που έπραξαν ήταν να κάνουν κάποιο τηλέφωνο προς τους εφοπλιστές εκλιπαρώντας να δοθεί το Δώρο Πάσχα.
Έτσι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους, εκεί αρχίζουν και εξαντλούν τον ρόλο και τις αρμοδιότητές τους, τα Ναυτεργατικά δικαιώματα μπορούν ανεξέλεγκτα να παραβιάζονται και αυτοί υποτίθεται που αποτελούν τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των ΣΣΕ για τους Ναυτικούς βγάζουν τον σκασμό....
Προφανώς θεώρησαν ότι η ΠΕΝΕΝ θα πράξει ότι και οι υπόλοιποι στο ναυτεργατικό κίνημα, θα περιοριστούμε σε μια συμβολική διαμαρτυρία....
Εμείς δεν έχουμε δηλώσει οπαδοί του "μένουμε στο σπίτι - έχουμε φωνή" και θα τους διαψεύσουμε, όπως και στο παρελθόν, καταστώντας σαφές τόσο προς τους εφοπλιστές όσο και στο ΥΕΝ ότι σε όποιο πλοίο δεν καταβληθεί το Δώρο Πάσχα αυτό δεν πρόκειται να εκτελέσει δρομολόγιο.
Η ΠΕΝΕΝ θα προχωρήσει σε επισχέσεις εργασίας και αγωνιστική δράση μέσα και έξω από αυτά τα πλοία, ανεξάρτητα εάν θα είναι Μεγάλη Παρασκευή, Σάββατο ή η ημέρα του Πάσχα.  
Στο πλαίσιο αυτό ως τελευταία προειδοποίηση ορίζουμε την σημερινή ημέρα για την καταβολή του Δώρου Πάσχα και την εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών.
Από αύριο όποιο πλοίο προσεγγίσει στον Πειραιά και δεν έχει συμμορφωθεί, δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.
Για τον σκοπό αυτό ανακοινώνουμε την έναρξη της αγωνιστικής δράσης της ΠΕΝΕΝ η οποία θα ξεκινήσει από το Ε/Γ-Ο/Γ "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" στις 17/4/2020 στο οποίο η εταιρεία οφείλει προς το πλήρωμα τον μισθό του μήνα Μάρτη, δεν έχει καταβάλει την προβλεπόμενη από την ΣΣΕ προκαταβολή για Μάρτιο - Απρίλη 2020 αλλά ούτε και το Δώρο Πάσχα.
Επίσης την ίδια μέρα όποιο άλλο πλοίο προσεγγίσει και προσδέσει στο λιμάνι θα υπάρχει ανάλογη συνδικαλιστική παρέμβαση και ακινητοποίησή του.
Σύμφωνα με τα προγραμματισμένα δρομολόγια αύριο 17/4/2020 τα πλοία που θα είναι στον Πειραιά και δεν έχουν καταβάλει το Δώρο Πάσχα είναι τα εξής: "ΠΡΕΒΕΛΗΣ", "ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ", "ΚΡΗΤΗ ΙΙ", "AQUA JEWEL"

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ»

tags: ΠΕΝΕΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)