to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 14.08.2013

Κοινωνία

Για 1,40 ευρώ: Νεκρός 18χρονος που πήδηξε από τρόλεϊ για να αποφύγει τον έλεγχο

Πόσο άραγε κοστίζει η ζωή ενός παιδιού στην Ελλάδα της μνημονιακής εξαθλίωσης;


Στην Ελλάδα του «success story» και του... πρωτογενούς πλεονάσματος (βλέπε το παρακάτω βίντεο με τους πανηγυρισμούς Σταϊκούρα), φαίνεται ότι η ανθρώπινη ζωή κοστίζει όσο ένα εισιτήριο. 

Δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Αυτόπτης μάρτυρας: Τι πραγματικά έγινε στο τρόλεϊ

Παρασκευή 16/8: Συγκέντρωση στη στάση του μετρό στο Περιστέρι στις 4 μ.μ για τον 19χρονο

 

Στην κανονική ζωή, μακριά από τις υποκριτικές θριαμβολογίες των υπουργών και των ΜΜΕ, ένας νεαρός 18 ετών, επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ με αριθμό 7039 που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζαππειο-Α. Ιερόθεος» από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Δεν ακύρωσε  εισιτήριο, όχι γιατί ήταν «τζαμπατζής» αλλά γιατί ήταν, όπως εκατομμύρια συνομίληκοί του «θύμα» της μνημονιακής πραγματικότητας. Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 18χρονος ανέφερε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, σύμφωνα με πληροφορίες, του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω από το όχημα με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος αρχικά στο νοσοκομείο Αγια Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή. Εξετάζονται όμως και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός συνεπλάκη με τον ελεγκτή. Στο διαδίκτυο υπάρχει βίντεο με διαπληκτισμούς πολιτών με τον ελεγκτή αμέσως μετά τον τραυματισμό:

 

Ο οδηγός και ο ελεγκτής υνελήφθησαν και μετά την εμφάνισή τους στον εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Έρευνα διεξάγεται για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του οχήματος ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση. Ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο όχημα, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από τους γονείς του θύματος και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Για το περιστατικό μίλησε την Τετάρτη 14/8, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα τρόλεϊ Κώστας Νικολακόπουλος:

Πληροφορίες από: tovima.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι

Πρωτοβουλία "Μετακίνηση για Όλους": Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη στο Περιστέρι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)