to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 06.11.2017

Κοινωνία

ΓΓΙΦ: Η αλληλεγγύη νικά την ξενοφοβία και τον ρατσισμό

Η συγκεκριμένη δράση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων εντάσσεται στην δυνατότητα προσέγγισης του γυναικείου προσφυγικού πληθυσμού με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τις φιλοξενεί, γεγονός που συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία.


Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής και της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για Όλους» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου επίσκεψη-ξενάγηση γυναικών προσφύγων από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας, καθώς και στο Μουσείο. Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν και συνόδευσαν τις γυναίκες πρόσφυγες διερμηνέας και γυναίκες από εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν πολύτιμο έργο στη συγκεκριμένη δομή.

Η συγκεκριμένη δράση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων εντάσσεται στην δυνατότητα προσέγγισης του γυναικείου προσφυγικού πληθυσμού με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τις φιλοξενεί, γεγονός που συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ακολούθησε συνάντηση-καλωσόρισμα στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Αγγελική Παπάζογλου, στέλεχος της ΓΓΙΦ μετέφερε τον χαιρετισμό της ΓΓ Ισότητας των Φύλων στις γυναίκες πρόσφυγες και επεσήμανε τη δύναμη της αλληλεγγύης και της προσέγγισης. Με την ευκαιρία, αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις που αναπτύσσει η ΓΓΙΦ για το προσφυγικό, καθώς και στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας σε γυναίκες πρόσφυγες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και τα παιδιά τους, ζητώντας από τις ίδιες να μην μένουν σιωπηλές σε φαινόμενα βίας.

Από την πλευρά της «Αλληλεγγύης για Όλους» και της Περιφέρειας Αττικής, η εντεταλμένη σύμβουλος ισότητας, κ. Νικολέττα Δανιά αναφέρθηκε στην συγκυρία της επίσκεψης που συνέπεσε με την ακραία ξενοφοβική επίθεση στον μικρό Αμίρ και την οικογένειά του, που είχε συμβεί την προηγούμενη ημέρα, λέγοντας πως η συνεύρεση γηγενών γυναικών από την Πολιτεία, την αυτοδιοίκηση και το εθελοντικό κίνημα με τις γυναίκες πρόσφυγες, αποτελεί μία ξεκάθαρη απάντηση στους κάθε λογής ξενοφοβικούς κύκλους.

Τέλος, η κ. Γιώτα Παππά, Περιφερειακή σύμβουλος από τη Δυτική Αττική, καλωσόρισε τις γυναίκες πρόσφυγες στην πόλη της Ελευσίνας και αναφέρθηκε και αυτή στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση, παρά τις αντιξοότητες και την οικονομική κρίση, για την καλύτερη διαβίωσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)