to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 20.01.2017

Αθλητισμός

ΓΓΑ: Η πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο μας γεμίζει συγκίνηση και χαρά!

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό και γεμίζει με χαρά και περηφάνια τον ελληνικό λαό η επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη βασική πεντάδα της Ανατολικής Περιφέρειας του All Star Game του NBA»


Όπως τονίζει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό και γεμίζει με χαρά και περηφάνια τον ελληνικό λαό η επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη βασική πεντάδα της Ανατολικής Περιφέρειας του All Star Game του NBA. Πολύ περισσότερο δε, που όχι μόνο είναι ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που το πετυχαίνει αυτό, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης στην ιστορία.

Η διαρκής ανοδική πορεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη αποτελεί κατ’ αρχάς τεράστια επιβράβευση του ίδιου και των προσπαθειών του, αλλά και μεγάλη τιμή για τη χώρα που τον αγκάλιασε και τον ανέδειξε.

Αποτελεί όμως και μία ακόμα απόδειξη πως το ελληνικό μπάσκετ παράγει συνεχώς προσωπικότητες που λάμπουν σε διεθνές επίπεδο, είτε ως παίκτες είτε ως προπονητές, μετατρέποντας το άθλημα σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς πρεσβευτές μας.

Στο πρόσωπο του Γιάννη είδαμε την Ελλάδα να απογειώνεται. Αλλά εκτός από αυτό είδαμε όλοι σε αυτό το παιδί το τί μπορεί να δημιουργήσει ο αθλητισμός και τί ιδανικά μπορεί να προάγει. Είδαμε τις ελάχιστες ακραίες και ξενοφοβικές φωνές να γκρεμίζονται στην πράξη. Είδαμε ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε και όχι το σκοτάδι που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλλουν. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει τους ανθρώπους δίνει ευκαιρίες, δεν κάνει διακρίσεις και προάγει τον αθλητισμό.

Η πορεία του Γιάννη μας γεμίζει συγκίνηση και χαρά και του ευχόμαστε να χαρεί τη συμμετοχή του στη διοργάνωση».

 

Αντετοκούνμπο για τη συμμετοχή του στο All Star Game: Ευχαριστώ Ελλάδα!

Ο Έλληνας διεθνής παίκτης ευχαρίστησε όλους όσοι τον ψήφισαν μέσω twitter.

Ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 22χρονος άσος των Μιλγουόκι Μπακς είναι επίσημα μέλος της πεντάδας της Ανατολής στο All Star Game που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.


Ο Αντετοκούνμπο πήρε συνολικά 1.604.463 ψήφους και ήταν τρίτος στην Ανατολή, πίσω από τους πρωταθλητές με τους Καβαλίερς Λεμπρόν Τζέιμς (1.893.751) και Κάιρι Ίρβινγκ (1.696.769). Είναι χαρακτηριστικό πως κανένας άλλος από τους παίκτες της Ανατολής δεν ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ψήφους.

Όπως είναι γνωστό για την επιλογή των βασικών, κατά 50% μετράει η ψήφος του κοινού και από 25% των ΜΜΕ και των παικτών. Ο Αντετοκούνμπο ήταν δεύτερος σε ψήφους για κοινό, παίκτες και ΜΜΕ στους ψηλούς της Ανατολής, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ήταν συνολικά σε Ανατολή και Δύση , έκτος σε ψήφους, πίσω μόνο επίσης από Στεφ Κάρι (1.848.121), Τζέιμς Χάρντεν (1.771.375) και Κέβιν Ντουράντ (1.768.185.

Σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, έγινε ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης που ξεκινά βασικός σε All Star Game σπάζοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ που έπαιξε το 2003 σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών. Είναι επίσης ο πρώτος παίκτης των Μπακς που θα παίξει στο All Star Game μετά τον Μάικλ Ρεντ το 2004 και ο πρώτος βασικός μετά τον Σίντνεϊ Μόνκριφ το 1986. Ξεπέρασε ακόμα και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που ήταν 23 χρονών και 271 ημερών, όταν έπαιξε στο All Star Game .

Ο πόιντ γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ Ράσελ Ουέστμπρουκ, που έχει τον καλύτερο μέσο όρο πόντων στο πρωτάθλημα με 30.6 πόντους ανά παιχνίδι αυτή τη σεζόν, είναι η πιο ηχηρή απουσία από τις ομάδες που ανακοινώθηκαν από το ΝΒΑ . Ο Στεφ Κάρι Πολυτιμότερος Παίκτης το 2015 και το 2016, θα κάνει την τέταρτη εμφάνισή του All-Star, ενώ ο Χάρντεν με κατά μέσο όρο 28,9 πόντους αυτή τη σεζόν, πηγαίνει για πέμπτη φορά.

Ο Ντουράντ , με επτά φορές στο All-Star, έχει κατά μέσο όρο 26,2 πόντους και 8,6 ριμπάουντ αυτή τη σεζόν, ενώ ο Λέοναρντ ήταν ο αμυντικός παίκτης της χρονιάς το 2015 και το 2016. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος οδήγησε τους Καβαλίερς στον τίτλο του 2016 , με κατά μέσο όρο 25,6 πόντους αυτή τη σεζόν, θα κάνει την 13η εμφάνισή του στο All-Star. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)