to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 15.04.2013

Διεθνή

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να συζητηθεί το μνημόνιο στη Βουλή

Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Κυβέρνησης, εάν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους στην Κύπρο, να παραπέμψει το μνημόνιο προς συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως για το θέμα της πώλησης του χρυσού θα έπρεπε να αποφασίζουμε εμείς και όχι ο οποιοσδήποτε άλλος.


Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο και κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Προέδρου της Βουλής για συζήτηση του μνημονίου στο Σώμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η Βουλή θα πρέπει να τοποθετηθεί, προσθέτοντας ότι «είναι αστείο το επιχείρημα που ακούω από την πλευρά του Υπουργού Οικονομικών ότι έχει τεθεί και έχει συζητηθεί ένα μεγάλο μέρος του μνημονίου, θα τεθούν και τα διάφορα νομοσχέδια και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η συνολική συζήτηση στη Βουλή».

«Θεωρώ ότι εάν σεβόμαστε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους στον τόπο, θα πρέπει να γίνει».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της πώλησης του χρυσού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «θέλω να υπενθυμίσω πώς αντέδρασε τότε η αντιπολίτευση σ’ αυτά τα ζητήματα. Αυτό το θέμα ο πρώτος που το είχε θέσει ήταν ο κ. Ορφανίδης (πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας) και όχι το ΑΚΕΛ. Το ενοχλητικό σήμερα είναι ότι λήφθηκαν αποφάσεις δίχως να ενημερωθεί απολύτως κανένας, ούτε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος αλλά ούτε τα πολιτικά κόμματα».

Σε ερώτηση κατά πόσον συμφωνεί να πωληθεί ο χρυσός όπως προνοεί το μνημόνιο, ο κ. Κυπριανού απάντησε πως «αυτά θα έπρεπε να συζητηθούν μέσα σε ένα ευρύ φάσμα και όχι να αποφασίζει το Eurogroup ότι θα πρέπει να πωληθεί ο χρυσός. Εμείς θα έπρεπε να αποφασίζουμε γι’ αυτά τα ζητήματα και όχι ο οποιοσδήποτε άλλος».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Στρασβούργο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως αυτή πραγματοποιείται «με την ευκαιρία της συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου των αποφάσεων του Eurogroup που αφορούν την Κύπρο. Είχαμε αναλάβει την πρωτοβουλία μαζί με άλλους να εγγραφεί και να συζητηθεί αυτό το θέμα και η επίσκεψη ακριβώς στοχεύει στο να ενημερώσουμε και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων, για το τι έχει συμβεί στην Κύπρο αναφορικά με τις εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, «θα θέσω και τα ζητήματα που θέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την επιστολή του, δηλαδή ότι η Κύπρος πρέπει να στηριχθεί από τα ευρωπαϊκά ταμεία με περισσότερα λεφτά έτσι ώστε να αντιμετωπίσει στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν βέβαια τα προβλήματα που συσσωρεύονται στην κυπριακή οικονομία με τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup».

Πηγή: cyprusnews.eu

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)