to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 24.08.2019

Διεθνή

Γεύμα εργασίας για Τραμπ και Μακρόν ενόψει της συνόδου G7: Έχουμε πολλά κοινά

Γεύμα εργασίας είχαν στο Μπιαρίτς ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενόψει της επίσημης έναρξης της συνόδου της Ομάδας των 7 (G7)


Οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ είχαν σήμερα, κατά τη διάρκεια ενός κατ' ιδίαν γεύματος διάρκειας δύο ωρών "στοιχεία στα οποία συνέκλιναν" για τα μεγάλα θέματα της G7 όπως το εμπόριο, το Ιράν και οι φωτιές στην περιοχή του Αμαζονίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

"Με το γεύμα αυτό, ο πρόεδρος Μακρόν "δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα καλό επίπεδο σύγκλισης στους κόλπους της Ομάδας των Επτά λαμβάνοντας διασαφηνίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ για τα βασικά θέματα, "συμφωνίες και ασυμφωνίες", διευκρίνισε το Ελιζέ πριν από την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής στο Μπιαρίτς.

"Στην πραγματικότητα έχουμε πολλά κοινά", δήλωσε ο Τραμπ για τον οικοδεσπότη Μακρόν. Οι δύο χώρες, είπε ο Τραμπ, έχουν μια "ιδιαίτερη σχέση". Ο Τραμπ έχει απειλήσει να φορολογήσει τα γαλλικά κρασιά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι επιθυμεί να συζητήσει για τα καυτά σημεία στον κόσμο, περιλαμβανομένης της Συρίας, της Βόρειας Κορέας και της Λιβύης και επιπλέον για το Ιράν, μήλον της έριδος για τις δύο χώρες.

"Πολλές από αυτές τις κρίσεις απαιτούν στενή συνεργασία", τόνισε ο Μακρόν αποκαλώντας τον Τραμπ "εταίρο" και "πολύ ειδικό προσκεκλημένο".

Ο πρόεδρος Μακρόν δεν παραδέχτηκε ότι οι δύο ηγέτες διαφωνούν στο θέμα της πολιτικής για το κλίμα, αλλά είπε ότι επιθυμεί συνεργασία ως προς τη μείωση των εκπομπών.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στην αυλή του ξενοδοχείου Hôtel du Palais, ήταν εκτός προγράμματος και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)