to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 18.01.2021

Πολιτική

Γεροβασίλη προς ΝΔ: Πιο γρήγοροι κι απ' τη σκιά σας στο ξήλωμα του πλέγματος δημοκρατικών κατακτήσεων και δημόσιων αγαθών

Η καταγγελία Μπεκατώρου είναι μία γενναία αποκάλυψη που σπάει το φράγμα της σιωπής, και δίνει το μήνυμα σε όσους ασκούν τέτοιου είδους βία να μην κοιμούνται ήσυχοι.


Σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και στη Βούλα Κεχαγιά 

 

Η γενναία καταγγελία Μπεκατώρου σπάει το φράγμα της σιωπής

Η καταγγελία Μπεκατώρου είναι μία γενναία αποκάλυψη που σπάει το φράγμα της σιωπής, και δίνει το μήνυμα σε όσους ασκούν τέτοιου είδους βία να μην κοιμούνται ήσυχοι.

Όταν στους κόλπους κάποιου πολιτικού φορέα αποκαλύπτεται μία τέτοια ενέργεια προκαλεί εντύπωση στάση σαν αυτή του κ. Μητσοτάκη. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση αυτού του χώρου στην περίπτωση κατηγορίας σε βάρος άλλου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας για παιδεραστία.

 

Διαχείριση της πανδημίας: Η απουσία αυτοκριτικής της κυβέρνησης σοκάρει πολιτικά και επιτείνει την ανασφάλεια

Στην όντως δύσκολη άσκηση της διαχείρισης της πανδημίας, η κυβέρνηση μη αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις δεν κάνει τίποτα για να τα διορθώσει. Είδαμε έναν Πρωθυπουργό προχθές στη Βουλή να υπερασπίζεται την «καταπληκτική επιτυχία» στη διαχείριση του β’ κύματος, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Μετά το φιάσκο των εξαγγελιών για 2 εκ εμβολιασμούς το μήνα, ήρθε το εμβόλιο και η κυβέρνηση αδυνατεί  να το διανείμει σωστά σε μία χώρα  11 εκατομμυρίων. Ούτε σύριγγες δεν έχουν προμηθευτεί. Δεν μπορεί από τη μια να δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης πως έχει εξασφαλίσει παραπάνω εμβόλια από όσα χρειαζόμαστε και σε λίγα λεπτά να δηλώνει ότι θα καθυστερήσουν και δεν θα τα έχουμε.

 

Αυτή τη στιγμή επιτελείται το ταχύτερο ξήλωμα του πλέγματος δημοκρατικών κατακτήσεων και δημόσιων αγαθών στην περίοδο της μεταπολίτευσης

Με τον κ. Μητσοτάκη να αναζητά, προσωπικά, διέξοδο προς εκλογές πριν την αποκάλυψη των συνεπειών της επόμενης μέρας της πανδημίας, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση  κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, με την κοινωνία σε καραντίνα και μέσα στη Βουλή με κλειστές πόρτες, ξηλώνει με ταχύτατο νομοθετικό έργο όλο το πλέγμα με τις δημοκρατικές κατακτήσεις και κάθε δημόσιο αγαθό, την παιδεία την υγεία τις ανεξάρτητες αρχές. Διασπαθίζει δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις και δημιουργεί ένα σκληρό, κομματικό, πελατειακό, αστυνομοκρατούμενο κράτος. Γκρεμίζεται ό,τι έχει χτιστεί σε αυτή τη χώρα στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Προχωρούν ακάθεκτοι στην αστυνόμευση των πανεπιστημίων με όλους τους εμπλεκόμενους απέναντι τους. Από τη μία απαξιώνει σύμφωνα με τις ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητές της τη δημόσια εκπαίδευση και από την άλλη υλοποιεί ένα αποκρουστικό σχέδιο προσλαμβάνοντας 1000 αστυνομικούς  για 5 πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επαναφέρει το αναχρονιστικό πειθαρχικό στο πανεπιστήμιο διευρύνοντας το πειθαρχικό δίκαιο. Μειώνει τον αριθμό των εισακτέων. Όλα αυτά γίνονται ενώ έχει απέναντί της όλους τους εμπλεκόμενους. Και όλα τούτα παραμένουν μία υποτιμημένη είδηση όπως υποτιμημένη είδηση παρέμεινε το πρόσφατο συμβάν  με το κείμενο των 870  πανεπιστημιακών  που το Facebook δεν επέτρεψε να διακινηθεί. Ένα μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας   για το οποίο στην  Ε.Ε ανοίγει συζήτηση, ωστόσο η χώρα μας είναι ουραγός σε αυτό το θέμα θεωρώντας ότι το μικροπολιτικό κέρδος μετρά παραπάνω.

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στοιχεία για τη σύμβαση με την Παλαντιρ, όπως αρνείται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως αρνείται να δώσει στοιχεία για τις διπλές καταγραφές κρουσμάτων της πανδημίας που καταγγέλθηκαν.

Αρνούμενη πεισματικά να ακολουθήσει παραδείγματα συντηρητικών κυβερνήσεων που αναδιπλώθηκαν σχετικά με τις πολιτικές τους για τα εθνικά συστήματα υγείας περιμένει να περάσει η πανδημία ώστε να επαναφέρει το σχέδιό της για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Δρα στοχοπροσηλωμένα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και  εθελοτυφλεί σε κάθε εξέλιξη στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.

Ο δήθεν εκπαιδευτικός πλουραλισμός που επαγγέλονταν με την προσθήκη ιδιωτικών πανεπιστημίων προεκλογικά αποκαλύπτεται τελικά ότι ήταν δόλωμα για την υλοποίηση ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας. Η δήθεν ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με την πάταξη της εγκληματικότητας χρησιμοποιήθηκε επίσης ως δόλωμα για μία άνευ προηγουμένου άσκηση αστυνομικής βίας και εγκαθίδρυση ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους.

 

Θα ανακόψουμε σχέδια και πρακτικές εγκληματικές για την κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντιπολιτεύεται προγραμματικά με συνέπεια μαχητικά. Όπου πρέπει συναίνεση, όπου πρέπει πλάτη όπως στα εθνικά θέματα, χωρίς κάλπικους πατριωτισμούς αλα Νέα Δημοκρατία και όπου πρέπει θα ασκούμε σκληρή κριτική και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε σχέδια και πρακτικές της κυβέρνησης που είναι εγκληματικές για την κοινωνία.

Θα μετατρέψουμε τη συσσωρευμένη κοινωνική ασφυξία σε ρεύμα δύναμης και προοδευτισμού

Τα αισθήματα που κυριαρχούν αυτή την περίοδο στην κοινωνία είναι θυμός, φόβος και άγχος όχι μόνο για τα υγειονομικά αλλά και για τα οικονομικά αποτελέσματα της πανδημίας. Ρόλος δικός μας είναι να μην αφήσουμε αυτή τη συσσωρευμένη ασφυξία να εκπέσει σε μία άρνηση ή και επίθεση προς το πολιτικό σύστημα πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο όπως έχει ιστορικά αποδειχθεί, αλλά να μετατραπεί σε ένα ρεύμα ελπίδας, δύναμης και προοδευτισμού.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)