to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γερμανικό δικαστήριο απαγορεύει εφαρμογή του Facebook

Το γερμανικό ανώτατο δικαστήριο επιβεβαίωσε δικαστικές αποφάσεις που έκριναν ότι η εφαρμογή του Facebook που ενθαρρύνει χρήστες να διαφημίζουν το κοινωνικό δίκτυο στις επαφές, είναι παράνομη.


Η εφαρμογή “friend finder”, καταγγέλθηκε το 2010 από την Ένωση Καταναλωτών Γερμανίας και χαρακτηρίστηκε ως διαφημιστική παρενόχληση. Με αυτή την εφαρμογή, οι χρήστες μετατρέπονται σε διαφημιστές του δικτύου, καθώς δίνουν το δικαίωμα στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει τις επαφές τους –και αυτές που δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook- για να τους προσελκύσει στο κοινωνικό δίκτυο.

Η εφαρμογή του Facebook καλούσε τους χρήστες να δώσουν την έγκριση στην εταιρεία να σαρώνει τις λίστες επαφών των χρηστών και να τους στέλνει προσκλήσεις για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook.

Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτό αποτελεί παραπλανητική πρακτική μάρκετινγκ, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις των δύο δικαστηρίων που είχαν κρίνει ότι η τακτική της εταιρείας παραβιάζει τους γερμανικούς νόμους για την προστασία των δεδομένων και αποτελεί αθέμιτη εμπορική πρακτική.

 Το ανώτατο δικαστήριο είπε επίσης ότι το Facebook δεν είχε ενημερώσει επαρκώς τους χρήστες για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούσε τις επαφές τους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία είπε ότι αναμένουν την επίσημη απόφαση για να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο στις υπηρεσίες.

Η Ένωση Καταναλωτών καλωσόρισε την απόφαση και ανακοίνωση επισήμανε ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει και άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν ίδιες πρακτικές, τώρα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν είπε ο επικεφαλής της Ένωσης Klaus Mueller.

Πηγή: The Guardian

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)