to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:38 | 18.09.2013

Κοινωνία

Γερμανικά ΜΜΕ: Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα

Μιλούν για «νεοναζιστική τρομοκρατία»


Έξαρση πολιτικών επιθέσεων στην Ελλάδα φοβούνται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από 45χρονο που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής.

Το  περιοδικό Spiegel αναφέρει, στην ηλεκτρονική του έκδοση, ότι οι Νεοναζί σκότωσαν στην Ελλάδα αριστερό μουσικό, σκορπώντας κύμα τρομοκρατίας στην χώρα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την έξαρση της πολιτικής βίας στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του, το περιοδικό Stern στέκεται ιδιαίτερα στην συζήτηση που έχει ανοίξει στη χώρα μας έπειτα από δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για αναζήτηση τρόπων απαγόρευσης του κόμματος της Χρυσής Αυγής, έπειτα από την δολοφονία του 34χρόνου μουσικού στην Αθήνα από άτομο που δήλωσε μέλος της οργάνωσης.

Στο άρθρο του Stern, τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά και επιτίθενται επανειλημμένως σε αλλοδαπούς.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επισημαίνει στο σχετικό της άρθρο ότι η δολοφονία αριστερού ακτιβιστή «σοκάρει την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής» επιτίθενται εδώ και καιρό  στην Ελλάδα εις βάρος ομοφυλοφίλων, μεταναστών και αριστερών. Τώρα, όπως τονίζει  η εφημερίδα, «ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ έπειτα από διαμάχη γύρω από συζήτηση για την πολιτική».

Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για το συμβάν. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος  δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους με τους οποίους η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η  Die Zeit επισημαίνει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η δολοφονία του αριστερού μουσικού σόκαρε τους Έλληνες και επισκίασε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις την Τετάρτη στην Αθήνα ενάντια στις απολύσεις και στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Ο συντάκτης του άρθρου στέκεται επίσης ιδιαίτερα στις δηλώσεις του κ. Δένδια και στο κάλεσμά του στις δημοκρατικές δυνάμεις να δείξουν στην πράξη ότι το κράτος και η κοινωνία δεν μπορούν πλέον να δεχθούν άλλες πράξεις που υπονομεύουν την δημοκρατία.

Η Τageszeitung του Βερολίνου αναφέρει με την σειρά της ότι η δολοφονία του αριστερού μουσικού, τα ξημερώματα στην Αθήνα, από οπαδό του κόμματος της Χρυσής Αυγής πυροδοτεί νέο γύρο «πολιτικής βίας και νεοναζιστικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Πηγή: naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)