to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 21.04.2013

Οικονομία

Γερμανία:Οι μισθοί των προέδρων των εισηγμένων εταιρειών αυξήθηκαν 10% σε ένα χρόνο

Οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών που συμμετέχουν στο δείκτη DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης αύξησαν τις αποδοχές τους κατά 10% το 2012, σύμφωνα με αυριανό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Χάντελσμπλατ.


Ο μέσος όρος των αποδοχών των 30 προέδρων έφτασε τα 346.000 ευρώ σε ετήσια βάση, γεγονός που σημαίνει ότι τα εισοδήματά τους αυξήθηκαν κατά 40% μέσα σε μια πενταετία.

Ο πιο καλοπληρωμένος από αυτούς είναι ο Φέρντιναντ Πιχ, ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen με 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Η αμοιβή του Πιχ πάντως εξαρτάται από τα αποτελέσματα που έχει κάθε χρόνο η εταιρεία Ακολουθούν οι εταιρείες Siemens και Henkel που κατέβαλαν στους προέδρους τους, τον Γκέρχαρντ Κρόμε και την Ζιμόνε Μπάγκελ-Τραχ 608.000 και 584.00 ευρώ αντίστοιχα.

Οι δύο αυτές εταιρείες πληρώνουν σταθερό μισθό στους προέδρους τους, που σημαίνει ότι τα έσοδά τους θα παραμείνουν υψηλά ακόμη και αν οι εταιρείες καταγράψουν ζημία.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εισηγμένων εταιρειών από την πλευρά τους είχαν πέρσι αποδοχές 5,33 εκατομμυρίων ευρώ ο καθένας, κατά μέσο όρο. Και σε αυτήν την περίπτωση τα πρωτεία κατέχει η Volkswagen, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας, Μάρτιν Βίντερκορν, έβγαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ το 2012.

Το θέμα των μισθών των στελεχών και η πιθανότητα θεσμοθέτησης πλαφόν συζητάται ευρέως στη Γερμανία, κυρίως μετά το επιτυχές δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη γειτονική Ελβετία για το ίδιο ζήτημα. Να σημειωθεί πάντως ότι οι μισθοί των Γερμανών προέδρων είναι χαμηλότεροι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)