to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 12.07.2012

left.gr

Κοινωνία

Γερμανία: Oδηγίες αναγνώρισης νεοναζί για τους ξενοδόχους

Το Βραδεμβούργο παρακινεί σε δράση εναντίον της ακροδεξιάς ύστερα από μια σειρά ανεπιθύμητων περιστατικών σε ξενοδοχεία στο κρατίδιο.



Οδηγίες εντοπισμού υπόπτων για συμμετοχή σε νεοναζιστικές οργανώσεις εξέδωσαν οι τοπικές αρχές του Βραδεμβούργου, με σκοπό να βοηθήσουν τους ξενοδόχους και καταστηματάρχες να αποφύγουν ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το κρατίδιο του Βραδεμβούργου, το οποίο, μαζί με άλλες περιοχές της ανατολικής Γερμανίας, προβληματίζουν η ανάδειξη ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων και η εκτεταμένη βία κατά των μεταναστών μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989. Ιδιαίτερα ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί νεοφασίστες εμφανίζονται πλέον ως συγχρονοι...«κραβάτεν-νάτζις», ναζί με γραβάτες, αφήνοντας πισω τους τα πρότυπα των «στίφελ-νάτσις», των ναζί με τις μπότες και τα ξυρισμένα κρανία.

Το Βραδεμβούργο παρακινεί σε δράση εναντίον της ακροδεξιάς ύστερα από μια σειρά ανεπιθύμητων περιστατικών σε ξενοδοχεία στο κρατίδιο. Για παράδειγμα, ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης έξω από το Βερολίνο ξεγελάστηκε δίνοντας την άδεια να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του για ένα πάρτι στο οποίο παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 νεοναζί στις αρχές του έτους.

Μέλη του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας ισχυρίστηκαν ότι εκπροσωπούσαν μια «αντιπροσωπεία κρασιού» όταν έκαναν κράτηση στο ξενοδοχείο για ένα «συνέδριο» τον Ιανουάριο. Το γεγονός αποδείχτηκε ότι ήταν το πάρτι του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος για την καινούρια χρονιά και το ξενοδοχείο περικυκλώθηκε από την αστυνομία.

«Κανείς δεν είναι αναγκασμένος να σερβίρει σε δεξιούς εξτρεμιστές», υπογράμμισε η Μαρτίνα Μινκ, Υπουργός Παιδείας του Βραδεμβούργου, η οποία εξέδωσε το νέο οδηγό με τίτλο: Πώς να μην ξεγελαστείτε από δεξιούς εξτρεμιστές. «Πρέπει να αντιδράσουμε», είπε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η επικράτηση των νεοναζί στην ανατολική Γερμανία έχει οδηγήσει τις αρχές στη δημιουργία ειδικού φυλλαδίου για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, μπαρ και εστιατορίων με κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να ξεχωρίζουν και να απομακρύνουν ακροδεξιούς πελάτες.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις συνήθως επικαλείται μία διάταξη του γερμανικού νόμου που υποχρεώνει τους ξενοδόχους να τηρούν τις κρατήσεις από τη στιγμή της επιβεβαίωσης τους. Ο Όλαφ Λίκε, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων του Βραδεμβούργου, ο οποίος βοήθησε να δημιουργηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, δήλωσε ότι οι ακροδεξιές οργανώσεις συχνά χρησιμοποιούσαν ψεύτικους τίτλους όπως «Η Ένωση για την Ιστορία και τον Πολιτισμό» για να κάνουν κρατήσεις.

Ο νέος οδηγός περιέχει έναν κατάλογο ακροδεξιών συμβόλων με σκοπό να βοηθήσει τους ανυποψίαστους ξενοδόχους να ξεχωρίσουν έναν νεοναζί. Τα σύμβολα αυτά περιλαμβάνουν την εικόνα του «μαύρου ήλιου», την «ανεστραμμένη σβάστικα» και σημαντικές ημερομηνίες από το ημερολόγιο των ναζί που χρησιμοποιούνται συχνά για κρατήσεις από ακροδεξιούς.


Πηγή: vima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)