to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 21.02.2013

Διεθνή

Γερμανία: Μετά από πίεση της Αριστεράς δημοσιοποιήθηκαν οι επαφές της Goldman Sachs με την Κυβέρνηση

Λεπτομερής λίστα των συναντήσεων τραπεζικών στελεχών με τη γερμανική κυβέρνηση δόθηκε στη δημοσιότητα, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του αντιπολιτευόμενου κόμματος Die Linke (Η Αριστερά)


Μαζί με τις, αναμενόμενες, στενές σχέσεις με την Deutsche Bank (DB), η λίστα δείχνει πάντως απροσδόκητα συχνό καλεσμένο στέλεχος της Goldman Sachs.

Η λίστα δόθηκε ώστε, όπως αναφέρουν κύκλοι της γερμανικής καγκελαρίας που επικαλείται η Handelsblatt, να «αποφευχθεί κάθε απόπειρα δημιουργίας σκανδάλων». 

Τα στοιχεία αφορούν την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο και δείχνουν τις επαφές που φροντίζει να τηρεί η γερμανική κυβέρνηση με τον τραπεζικό κόσμο -και οι οποίες, λόγω και της συγκυρίας, εμφανίζονται αναμενόμενα συχνές.

Στο πρόγραμμα συναντήσεων με αξιωματούχους σημαντική παρουσία έχουν οι επικεφαλής των μεγάλων γερμανικών ομίλων, οι Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Γιάιν της Deutsche Bank και ο Μάρτιν Μπλέσινγκ της Commerzbank.

Λιγότερο αναμενόμενη πάντως ήταν η συχνότητα με την οποία ο Κριστόφ Μπράντ, ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs, επισκεπτόταν το Βερολίνο -έχοντας συνολικά 50 συναντήσεις από τον Οκτώβριο του 2009 με γερμανούς αξιωματούχους. 

Οι μισές από αυτές ήταν με τον στενό συνεργάτη της καγκελαρίου Έκαρτ φον Κλέντεν, αρκετές με τον Γιοργκ Άσμουσεν και τέσσερις με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η ίδια η καγκελάριος συναντήθηκε προσωπικά μόνο με πέντε τραπεζίτες, τους Γ. Φίτσεν, Αν. Γιάιν και Κλέμενς Μπόρζιχ από την DB, τον Άξελ Βέμπερ (από τότε που πήγε στην UBS) και τον Μ. Μπλέσινγκ της Commerzbank (κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην Κίνα και τη Ρωσία).

Πηγή: tovima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)