to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 11.01.2015

Διεθνή

Γερμανία: Μαζική διαδήλωση στη Δρέσδη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν σήμερα μέρος σε πορεία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη Δρέσδη, κέντρο των εκδηλώσεων του κινήματος PEGIDA κατά των μεταναστών.



"Δεν θα επιτρέψουμε το μίσος να μας χωρίσει", δήλωσε η δήμαρχος της πόλης Χέλμα Ορόζ μπροστά σε ένα πλήθος 35.000 ανθρώπων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από την κυβέρνηση της Σαξωνίας και την πόλη της Δρέσδης.

View image on Twitter
Το κίνημα PEGIDA (Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) οργανώνει κάθε εβδομάδα στην πόλη συγκεντρώσεις με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων γερμανών πολιτών, που έφθασαν τις 18.000 την περασμένη Δευτέρα.

Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ καταδίκασε τις αντι-μουσουλμανικές αυτές διαδηλώσεις, κάλεσε τους Γερμανούς να γυρίσουν την πλάτη τους στο κίνημα και αποκάλεσε τους επικεφαλής του ρατσιστές έμπλεους μίσους.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των Γερμανών αισθάνεται ότι απειλείται από το ισλάμ.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι δημιούργησαν ανησυχίες για την ενίσχυση των κινημάτων κατά των μεταναστών στην Ευρώπη και την πυροδότηση ενός πολέμου για τη θέση της θρησκείας και της εθνικής ταυτότητας στην κοινωνία.

Η Αγγελα Μέρκελ τόνισε σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση της Χρτιανοδημοκρατικής Ενωσης στο Αμβούργο σήμερα την ανάγκη για διαπολιτισμικό διάλογο και τάχθηκε κατά των προκαταλήψεων.

"Εχουμε κάνει σαφές ότι τα γεγονότα στη Γαλλία, η βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση, αποτελούν πρόκληση για όλους εμάς, για τις αξίες που πρεσβεύουμε , για να αγνωιστούμε γι΄αυτές", είπε καλώντας τους πολίτες να διαχωρίσουν το ισλάμ από τους φανατικούς της θρησκείας.

Thousands of people take part in a rally themed "For Dresden, for Saxony - living together in the sense of a global awareness, humanity and dialogue " on January 10, 2015 in front of the Frauenkirche (Church of Our Lady) in Dresden, eastern Germany (AFP Photo / DPA)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)