to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 09.10.2019

Διεθνή

Φονική επίθεση σε συναγωγή και εστιατόριο στη Γερμανία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, από πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας έπειτα από επίθεση αγνώστων, πρώτα σε συναγωγή και στη συνέχεια σε τουρκικό εστιατόριο


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, από πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας έπειτα από επίθεση αγνώστων, πρώτα σε συναγωγή και στη συνέχεια σε τουρκικό εστιατόριο.

«Έχουμε δυο βαριά τραυματίες, φέρουν τραύματα από σφαίρα. Αυτή την ώρα υποβάλλονται σε εγχείρηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γενς Μίλερ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών, με τη συνδρομή και της αντιτρομοκρατικής.

Ο αρχιραβίνος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δήλωσε πως οι δράστες του περιστατικού επιχείρησαν να εισέλθουν σε μια συναγωγή όπου την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, αλλά αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο του χώρου λατρείας «επέτρεψαν να αποτραπεί η επίθεση» δήλωσε ο Μαξ Πιβορόζκι στο Spiegel και ενώ στο εσωτερικό της συναγωγής βρίσκονταν 70-80 άνθρωποι για τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ της πιο ιερής ημέρας του χρόνου στον ιουδαϊσμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες φορούσαν στολές παραλλαγής. Ο ένας δράστης επιβιβάστηκε σε ταξί κρατώντας όμηρο τον οδηγό και λίγο αργότερα συνελήφθη.

Από το αιματηρό περιστατικό έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι ο ένας κοντά στη συναγωγή και ο δεύτερος έξω από ένα μαγαζί Κεμπάπ στην πόλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβολισμοί έπεσαν και στην πόλη Λάντσμπεργκ, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το Χάλε, όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Ο δήμαρχος της πόλης παρακάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του.

Πληροφορίες: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)