to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:33 | 01.04.2021

Διεθνή

Γερμανία: Έως 20% η ανάσχεση της πανδημίας λόγω υψηλών θερμοκρασιών, λένε οι ειδικοί

«Ο ήλιος και η ζέστη θα βοηθήσουν, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο γρήγορα. Στην καλύτερη περίπτωση πάντως θα φέρουν μια ανάσχεση της πανδημίας της τάξεως του 20%», δήλωσε η Βιόλα Πρίζεμαν, φυσικός του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και συνεργάτης της καγκελαρίου, τονίζοντας ωστόσο ότι οι καιρικές συνθήκες από μόνες τους δεν θα σταματήσουν τον κορονοϊό και τις παραλλαγές του: «Η χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι μοιραία»


(Γερμανοί πολίτες περιμένουν για τον εμβολιασμό τους σε κέντρο της Κολωνίας)

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν στην μάχη κατά του νέου κορονοϊού, εκτιμά η Βιόλα Πρίζεμαν, φυσικός του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και συνεργάτης της καγκελαρίου.

«Ο ήλιος και η ζέστη θα βοηθήσουν, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο γρήγορα. Στην καλύτερη περίπτωση πάντως θα φέρουν μια ανάσχεση της πανδημίας της τάξεως του 20%», δήλωσε η κυρία Πρίζεμαν στην Osnabrücker Zeitung, τονίζοντας ωστόσο ότι οι καιρικές συνθήκες από μόνες τους δεν θα σταματήσουν τον νέο κορονοϊό και τις παραλλαγές του. «Η χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι μοιραία», είπε χαρακτηριστικά.

Τη θεωρία της συμβούλου της Άγγελα Μέρκελ ενστερνίζεται το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο επισημαίνει ότι γενικά ο νέος κορονοϊός, που προκαλεί σοβαρό οξύ σύνδρομο του αναπνευστικού, μεταδίδεται ευκολότερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Επιπλέον, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες περιορίζεται και ο χρόνος παραμονής των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους.

Άνοδος των κρουσμάτων σημειώνεται στη Γερμανία, χωρίς ωστόσο να φτάνει τα επίπεδα του τέλους του 2020

Σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau, σχετική έρευνα η οποία διεξήχθη από τα Πανεπιστήμια Τζονς Χόπκινς και Λούιβιλ στις ΗΠΑ συμπέρανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μειώθηκε με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)