to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 29.01.2015

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή

Γερμανία: Έκκληση Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Την ελπίδα του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταπολεμήσει τη διαφθορά εξέφρασε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Παράλληλα τόνισε ότι «η κατανομή πλούτου στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο άδικες στην Ευρώπη».


Σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο στο Βερολίνο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάλεσε τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα να καταπολεμήσει της διαφθορά: «Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να διαλύσει το σύστημα διαφθοράς, προσωπικού πλουτισμού και παθητικής δωροδοκίας που εξακολουθεί να υπάρχει, παρά τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται. Για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα η χώρα ήταν λεία στα χέρια ορισμένων μόνο οικογενειών. Και σε αυτό δεν ευθύνεται η τρόικα. Θα πρέπει να επιτευχθεί μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών στην ελληνική κοινωνία. Η κατανομή του πλούτου στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο άδικες στην Ευρώπη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος στο κοινοβούλιο στο πλαίσιο κυβερνητικής ανακοίνωσης για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας για το 2015.

Να μην πληρώσουν οι Ευρωπαίοι τις παροχές της νέας κυβέρνησης

«Η χώρα ήταν λεία στα χέρια ορισμένων μόνο οικογενειών», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ

«Η χώρα ήταν λεία στα χέρια ορισμένων μόνο οικογενειών», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ

Για μια ακόμα φορά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αναμένει από τη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Αλλαγές στην ελληνική εσωτερική πολιτική (σ.σ. όπως για παράδειγμα κοινωνικά προγράμματα) δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε βάρος των ευρωπαίων φορολογούμενων, προειδοποίησε ωστόσο ο αντικαγκελάριος.

Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών αναγνώρισε τις προόδους που έχουν γίνει στην Ελλάδα: «Η χώρα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο στην εξυγίανση του προϋπολογισμού και την οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι Έλληνες έκαναν τα τελευταία χρόνια μεγάλες θυσίες». Σε σύγκριση, οι μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία (σ.σ. «Aτζέντα 2010», της κυβέρνησης Γκέρχαρντ Σρέντερ) ήταν απλά «θερμό καλοκαιρινό αεράκι», τόνισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας.

Στέφανος Γεωργακόπουλος (Reuters, afp)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)