to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 17.03.2017

Διεθνή

Γερμανία: «Απόλυτα αβάσιμος» ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ είναι τρομοκράτης

«Εάν η Τουρκία είναι πραγματικά ένα κράτος δικαίου όπως διατείνεται ο κύριος Ερντογάν, διερωτώμαι πώς εκείνος γνωρίζει ήδη και μπορεί να το λέει πριν από την έναρξη της δίκης ότι ο Ντενίζ Γιουτζέλ είναι τρομοκράτης και κατάσκοπος» τόνισε ο υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ


«Εάν η Τουρκία είναι πραγματικά ένα κράτος δικαίου όπως διατείνεται ο κύριος Ερντογάν, διερωτώμαι πώς εκείνος γνωρίζει ήδη και μπορεί να το λέει πριν από την έναρξη της δίκης ότι ο Ντενίζ Γιουτζέλ είναι τρομοκράτης και κατάσκοπος» ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το Βερολίνο επισημαίνει επιπλέον ότι ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι ο Γιουτζέλ εργαζόταν ως κατάσκοπος της Γερμανίας είναι «απόλυτα αβάσιμος».

Οι σχέσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας βρίσκονται σε κρίση από τότε που η Τουρκία συνέλβε τον τουρκικής καταγωγής Γερμανό ανταποκριτή της εφημερίδας «Die Welt» Ντενίζ Γιουτζέλ με την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και της υποκίνηση βίας. Ο δημοσιογράφος βρίσκεται προφυλακισμένος και αναμένεται να δικαστεί. Η Τουρκία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε πρόσβαση στον δημοσιογράφο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ υποσχέθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ προξενική πρόσβαση στον Γιουτζέλ σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ τους την 4η Μαρτίου αλλά η Άγκυρα δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

«Θα ήταν απογοητευτικό εάν δεν μπορούσαμε πλέον να βασιζόμαστε στον λόγο του Τούρκου πρωθυπουργού» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)