to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 14.04.2021

Διεθνή

Γερμανία: Ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση στο εδώλιο

«Ομάδα S» αυτοαποκαλείτο το δίκτυο Γερμανών ακροδεξιών από πέντε διαφορετικά κρατίδια


«Ομάδα S» αυτοαποκαλείτο το δίκτυο 12 Γερμανών ακροδεξιών από πέντε διαφορετικά κρατίδια, το οποίο, σύμφωνα με την εισαγγελία της Στουτγάρδης, συνωμοτούσε με σκοπό την κατάλυση του πολιτεύματος. Η δίκη των 12 ξεκίνησε χθες στην ιστορική δικαστική αίθουσα των φυλακών Σταμχάιμ, όπου τη δεκαετία του 1970 είχαν διεξαχθεί οι δίκες της ακροαριστερής οργάνωσης RAF.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 12 είχαν γνωριστεί μέσω Διαδικτύου και συναντήθηκαν από κοντά το 2019, σε υπαίθριο χώρο αναψυχής στο Αλντορφ της Βάδης. Εκεί συμφώνησαν να ιδρύσουν την οργάνωση και κουβέντιασαν για πιθανούς στόχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν οι πολιτικοί των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ και Αντον Χόφραϊτερ. Εξέταζαν επίσης τη διενέργεια επιθέσεων εναντίον τζαμιών και εβραϊκών στόχων σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Οι 12 συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2020, μετά τη συνεργασία ενός μέλους της ομάδας (γνωστός μόνο ως Πάουλ Ου.) με τις διωκτικές αρχές. Χθες στο δικαστήριο ο 49χρονος καθόταν χωριστά από τους υπολοίπους και όταν ερωτήθηκε από τον δικαστή Αντερερ για τον τόπο κατοικίας του είπε ότι δεν επιτρέπεται να τον αποκαλύψει.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει ενημερώσει τις Αρχές ότι η ομάδα διέθετε 27 περίστροφα και επεδίωκε να προμηθευθεί ένα καλάσνικοφ με 2.000 σφαίρες, ένα ούζι και χειροβομβίδες. «Αν οι κατηγορούμενοι διέπρατταν τις τρομοκρατικές πράξεις που σχεδίαζαν, θα είχαμε να κάνουμε με έναν βάρβαρο μηχανισμό διάπραξης μαζικών δολοφονιών», είπε ο επικεφαλής της ανακριτικής υπηρεσίας του κρατιδίου της Βάδης. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι 12 στόχευαν «στην κατάλυση του κράτους» και στην πυροδότηση εμφυλίου πολέμου, που θα οδηγούσε στην άνοδο ακροδεξιού καθεστώτος.

Επικεφαλής της οργάνωσης θεωρείται ο 55χρονος Βέρνερ Σ. (τα πλήρη ονόματα των κατηγορουμένων προστατεύονται από τη γερμανική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων), ο οποίος φέρεται να στρατολογούσε μέλη με κριτήριο πόσο διατεθειμένα ήταν να χρησιμοποιήσουν όπλα και να σκοτώσουν.

Πηγή: Καθημερινή από SPIEGEL, BBC

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)