to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:16 | 29.09.2021

Διεθνή

Γερμανία: Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με τους Πράσινους ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων

Eπιτυχημένες διαπραγματεύσεις συνασπισμού με τον Πράσινο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναμένει ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι


Ο αντιπρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι αναμένει ότι οι συνομιλίες για κυβερνητικό συνασπισμό με τον συμπρόεδρο των Πράσινων Ρόμπερτ Χάμπεκ ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του κόμματός του, θα είναι επιτυχημένες.

«Εάν ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ηγηθεί της πράσινης διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα έχουν λογική κατάληξη», δήλωσε στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

Σύμφωνα με τον πολιτικό του FDP, «υπάρχουν ιδεολογικά χάσματα, αλλά ο Χάμπεκ θέλει επίσης να βρει τρόπους να τα ξεπεράσει. Υπήρχε πάντα μια εμπιστοσύνη (στο πρόσωπό του) και αυτή είναι η προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα ζητήματα και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Ο Χάμπεκ είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός, τον οποίο δεν πρέπει κάποιος να υποτιμά. Με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων μπορεί κανείς να βρει λύσεις που κανείς δεν είχε σκεφτεί πριν», πρόσθεσε ο Κουμπίκι.

Ο βουλευτής των Πρασίνων Κόνσταντιν φον Νοτς βλέπει μεγάλες επικαλύψεις με το FDP σε σημαντικά ζητήματα. «Σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, αλλά και σε άλλα θέματα, όπως είναι η ψηφιοποίηση, η συνεργασία μεταξύ του FDP και των Πρασίνων θα ήταν μια τεράστια ευκαιρία. Οι συζητήσεις με το FDP έχουν να κάνουν με την αναζήτηση των στοιχείων που ενώνουν και με την εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων», είπε στην εφημερίδα «Tageszeitung».

Πηγή: ΑΜΠΕ από Augsburger Allgemeine, Tageszeitung

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)