to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 25.06.2021

Πολιτική

Γεωπολιτική με τα εμβόλια από Μέρκελ και Μακρόν: Επικριτικοί κατά Ελλάδας για ρωσικό και κινέζικο εμβόλιο

Σύμφωνα με το Bloomberg, Μέρκελ και Μακρόν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το ότι η Ελλάδα δέχεται τουρίστες εμβολιασμένους με ρωσικά και κινεζικά εμβόλια.


Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα την Πέμπτη, Μακρόν και Μέρκελ έκαναν δηλώσεις σε σχέση με την πανδημία, μέρος των οποίων αφορά την Ελλάδα.

Για το δημοσίευμα του Bloomberg, επίκεντρο παραμένει η μετάλλαξη Δέλτα και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει αποφασίσει να δέχεται τουρίστες εμβολιασμένους όχι μόνο με εγκεκριμένα από την Ε.Ε. σκευάσματα, αλλά και με ρωσικά και κινεζικά εμβόλια. Μάλιστα, πέρα από την αυστηρή κριτική που άσκησαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, η Μέρκελ και ο Μακρόν άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόσθετοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Αλλά και εχθές, το Politico, έγραφε πως η Μέρκελ αναφέρθηκε και στην πρακτική που εφαρμόζει η χώρα μας σε σχέση με τους τουρίστες από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δέχεται τους εμβολιασμένους χωρίς να λαμβάνει μέτρα, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο Sputnik-V δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Ευρωπαϊκή Αρχή.

Οι «χαλαροί» κανόνες για τους οποίους κατηγορείται η Ελλάδα επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στο προαναφερθέν σημείο, με το πρόσχημα πως εφόσον οι ταξιδιώτες αυτοί φτάσουν στη χώρα μας, ύστερα θα είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν σε όλη την ΕΕ.

Στα αρνητικά του δημοσιεύματος συμπεριλαμβάνεται και η απάντηση Έλληνα αξιωματούχου, ο οποίος αναφέρει πως «ηγέτες με πιο πραγματιστική προσέγγιση, θεωρούν πως η μετάλλαξη έχει ήδη διαδοθεί στην ΕΕ» και άρα μια περαιτέρω σύσφιξη των μέτρων για τα ταξίδα, με γνώμονα αυτόν τον παράγοντα, θα ήταν υπερβολή.

Στο ίδιο κάδρο με την Ελλάδα μπαίνει από τους Μακρόν και Μέρκελ, και η Κύπρος η οποία έχει υιοθετήσει παρόμοια μέτρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)