to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 17.07.2012

Πολιτική

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Να μην περιληφθεί το χαράτσι στους λογαριασμούς ρεύματος

Να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμού ρεύματος καλεί η ΓΕΝΟΠ τον πρωθυπουργό και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με επιστολή της. Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ακόμη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση του ενεργειακού τομέα -μπλάκ άουτ, λόγω έλλειψη ρευστότητας.


Η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων, πέρυσι, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση καθώς όπως σημειώνει οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 ενώ, συνολικά, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν στο 1,1 δισ. ευρώ. ευρώ.
Οι καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ρεύματος και εκείνοι με τη σειρά τους τον λειτουργό της αγοράς και τις εταιρίες μεταφοράς -διανομής ενέργειας. 
"Έτσι ο Ενεργειακός τομέας μιας και ο ένας χρώσταγε στον άλλο κινδύνευσε άμεσα με κατάρρευση και αν η ΔΕΗ δεν είχε παρακρατήσει 264 εκ από το ΕΕΤΗΔΕ μέχρι τον Ιούνιο και συνάψει άρον-άρον πανάκριβο δάνειο 100 εκ. € από το Ταμείο Παρακαταθηκών όπως άλλωστε και η ΔΕΠΑ (στον ΛΑΓΗΕ δεν εγκρίθηκε και χρωστά παντού), θα είχε καταρρεύσει ήδη." τονίζει η ΓΕΝΟΠ στην επιστολή ενώ παράλληλα σημειώνει ότι πιθανή εμμονή της κυβερνησης στην κατεύθυνση σύνδεσης του ΕΕΤΗΔΕ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και με δεδομένο ότι με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν δέχεται ούτε την πρόταση της Διοίκησης να αποσταλούν οι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ αλλά σε ξεχωριστό έντυπο και όχι ενσωματωμένοι με την κατανάλωση , θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.
"Ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα, η στάση σας , μας οδηγεί στη σκέψη ότι και πάλι θα επιχειρηθεί ο εκβιασμός της κοινωνίας από το «παράθυρο». Και αυτό γιατί όποιος δεν έχει να πληρώσει το σύνολο του λογαριασμού πληρώνοντας μόνο την κατανάλωση του ρεύματος θα νομίζει ότι πληρώνει για τη ΔΕΗ και πιθανότατα από το δεύτερο λογαριασμό, εν αγνοία του, θα πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ (!!!) αφήνοντας την οικογένειά του «ξεκρέμαστη» προς τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΕΗ χρεωμένη και ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε, γιατί οι καταναλωτές θα της λένε «μα εγώ το ρεύμα το πλήρωσα…" αναφέρει ακόμη η ΓΕΝΟΠ. 
"Γνωρίζοντας ότι οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν, γνωρίζοντας ότι ήδη έχουν πληρώσει αλλεπάλληλες αυξήσεις για λογαριασμό και σε όφελος τρίτων και όχι της ΔΕΗ και κυρίως γνωρίζοντας ότι η ΔΕΗ είναι μισό βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση (πάνω από 1,1 δισ. € έφτασαν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί και 4,8 δισ. € το χρέος της εταιρίας) , με αγωνία και αίσθημα ευθύνης σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να μην καταδικάσετε τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές" τονίζει τέλος η ΓΕΝΟΠ και απευθύνει έκκληση στους πολιτικούς αρχηγους να μην συνδέουν το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας με τέλη και φόρους.

Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)