to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γεννήθηκα στο Περιστέρι, αλλά τώρα κατάλαβα...

Τι κι αν γεννήθηκα στο Περιστέρι, ήρθε η μέρα (χτες συγκεκριμένα) να κατανοήσω βαθύτερα τι σημαίνει αυτό...


Μα πού ζούσα τόσα χρόνια; Στο μαύρο σκοτάδι; Να 'ναι καλά αυτός ο άγιος νεοφιλελεύθερος άνθρωπος, ο Κυριάκος, που με τη διακαναλική μού έδωσε φως, μου άνοιξε τα μάτια. Κατάλαβα επιτέλους τι σημαίνει να έχεις γεννηθεί στο Περιστέρι. Απέκτησα τη δέουσα αυτογνωσία.

Όσα προσόντα κι αν διαθέτεις, όποιος και όποια κι αν είναι, όπου και να ταξιδέψεις, το Περιστέρι θα σε... πληγώνει.

Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μείνεις το παιδί από το Περιστέρι. Αυτό που πρέπει να μάθει να πιάνει κατσαβίδια, να μην ονειρεύεται σπουδές, πτυχία και μεγάλες θέσεις. Να φτιάχνει ψυγεία και πολύ του είναι.

Τα Κολάμπια είναι για άλλους. Να μην το κοροϊδέψει το παιδί κανένας εξωγήινος στον λόφο της Χρυσούπολης και του φουσκώσει τα μυαλά.

Θα μάθει να δουλεύει εφτά μέρες την εβδομάδα. Τι τα θέλει τα ελεύθερα Σαββατοκύριακα; Όλο Μπουρνάζι... Μπουρνάζι... δεν βαρέθηκε. Η πλήξη δεν ταιριάζει στους δυτικούς ήρωες. Θα δουλεύει όσες ώρες θέλει το αφεντικό και απλώς θα του προσφέρει τη σύμφωνη γνώμη του ή την παραίτησή του. Οι αντιρρήσεις είναι για άλλα προάστια, πρωτοκλασάτα. Αυτά τα προάστια που δεν πρέπει καν να επισκεφθεί. Αν θέλει παρτίδες με μη Περιστεριώτες να πάει στο Χαϊδάρι και το Αιγάλεω και χάρη του κάνουνε.

Θα μου πείτε, βέβαια, πού τα ξέρει όλα αυτά ο Κυριάκος για το παιδί από το Περιστέρι... Μα ο Κυριάκος είναι μορφωμένος, μιλάει όρθιος, μιλάει καλά αγγλικά. Όχι σαν κάτι άλλους που πήγανε στο φροντιστήριο της γειτονιάς και σε δημόσιο σχολείο, αν και ο μπαμπάς τους... θησαύριζε με τους χουντικούς.

Ο Κυριάκος είναι τόσο μορφωμένος που κατάφερε να κάνει άχρηστη τη μελέτη του Μαρξ. Αρκεί μια δήλωσή του για να αποκτήσεις ταξική συνείδηση. Με μια διακαναλική καταφέρνει ό,τι εκατό ολομέλειες της ΚΝΕ.

Ο Κυριάκος εξορίστηκε από την κούνια στο Παρίσι και το έκανε τάμα από τότε να πάρει γυναίκα άξια που θα καταφέρει να αποκτήσει το σπίτι του Βολταίρου.

Ο Κυριάκος όποιον στόχο βάλει τον πετυχαίνει. Έχει άλλωστε και την ευχή της Θάτσερ να τον προστατεύει. Να, τώρα έχει στόχο να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός και να βοηθήσει προεκλογικά τον Τσίπρα. Και αυτό τον στόχο θα τον πετύχει!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)