to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:21 | 30.09.2021

Πολιτική

Γεννηματά κατά Λοβέρδου: Εφυγε από το ΠΑΣΟΚ που νοσταλγεί

«Οποιαδήποτε αλλαγή στην ταυτότητά μας, στην κατεύθυνσή μας, μπορεί να μας στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά και αυτή τη φορά η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη»


Την πρόθεσή της για σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο ενόψει των εκλογών εκδηλώνει η Φώφη Γεννηματά. Με την τελευταία συνέντευξή της (Star Κεντρικής Ελλάδας) επιχείρησε να απαντήσει στις βασικές κατηγορίες του υπενθυμίζοντας ότι εκείνος είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και έφτιαξε δικό του κόμμα. Η αναφορά της αφορούσε και τον Χάρη Καστανίδη.

«Όλοι οι συνυποψήφιοί μου μίλησαν κάποια στιγμή για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, για την ολοκλήρωση του ιστορικού του κύκλου και δύο από αυτούς δημιούργησαν δικά τους κόμματα, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ σε εκλογές. Δεν κατάφεραν να φτάσουν» σχολίασε.

Ως προς τη δέσμευση που θέτει ο Ανδ. Λοβέρδος για επιστροφή στο "ΠΑΣΟΚ", είπε πως «οποιαδήποτε αλλαγή στην ταυτότητά μας, στην κατεύθυνσή μας, μπορεί να μας στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά και αυτή τη φορά η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη».

Προσπάθησε να αντικρούσει την κριτική που όλοι οι συνυποψήφιοί της ασκούν για «προεδρικό» κόμμα αφήνοντας ειδικότερα αιχμές για την πρόταση Λοβέρδου για ορισμό δύο αντιπροέδρων, ενώ ως προς τα χαμηλά ποσοστά υποστήριξε ότι κυμαίνεται στα ίδια με τα εκλογικά και πως τώρα διαμορφώνονται συνθήκες για «άλμα προς τα εμπρός».

«Κυβερνητική συνεργασία με δική μας εντολή»

Παράλληλα άφησε πρώτη φορά μετά από πολύ μεγάλο διάστημα ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυβερνητική συνεργασία. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί, είπε, «στη διαχείριση της δικής μας εντολής -όποια εντολή και αν λάβουμε, τη δεύτερη ή την τρίτη- σε περίπτωση που καταφέρουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβάλουμε τις προοδευτικές πολιτικές, διότι διαφορετικά δεν έχει νόημα να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση για να καθίσουμε σε μια καρέκλα».

Ανδρουλάκης: Και ΠΑΣΟΚ και συμπαράταξη

Σχετικά με το ζήτημα της «ονοματολογίας» ο Νίκος Ανδρουλάκης, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει επικρίνει τον Ανδ. Λοβέρδο για όψιμη... νοσταλγία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε (ρ/σ Alpha) ότι «μπορούμε και να κρατήσουμε την ιστορικότητα των συμβόλων και να σεβαστούμε το ότι έχουμε μια μορφή συμπαράταξης. Μπορούν να γίνουν και τα δύο, δεν είναι ανταγωνιστικά».

Τάχθηκε κατά μιας προεκλογικής σύγκρουσης μηχανισμών προσθέτοντας πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν πολιτικό γεγονός «που να μας δίνει ώθηση για το μέλλον. Διευκρίνισε πως, σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, δεν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, ότι «η εκπροσώπησή μας στη Βουλή θα γίνει με θεσμικό σεβασμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» και ότι στις βουλευτικές εκλογές θα γίνει και ο ίδιος βουλευτής.

Προβοκάτσια καταγγέλλει ο Καστανίδης

Με αινιγματικό tweet ο Χάρης Καστανίδης μίλησε για «προβοκάτσια» πίσω από δημοσιεύματα από «ρεπόρτερ» που τον εμφανίζουν να έχει «μυστική συμφωνία» με κάποιον εκ των συνυποψηφίων του. «Δίνω μάχη αρχών και αξιών, καταλαβαίνω το ‘άγχος’ κάποιων, αλλά τους ζημιώνει» σχολίασε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)