to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 13.06.2017

Κοινωνία

Γενική Γραμματεία «Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών και Παράτυπης Μετανάστευσης» συγκροτείται στο υπουργείο Εσωτερικών

Παράλληλα, μεταφέρονται στη νεοσύστατη γραμματεία αρμοδιότητες από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, την ΕΛΑΣ κ.λπ. ενώ η επιβάρυνση από τη σύσταση της νέας γραμματείας στον κρατικό προϋπολογισμό (της ΕΛΑΣ) ανέρχεται για το τρέχον έτος στα 41.500 ευρώ και για τα επόμενα έτη στα 62.000 ευρώ.


Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος συνιστάται, στο υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Συντονισμού επί Θεμάτων Αλλοδαπών, Παράτυπης Μετανάστευσης και Υπηκόων Τρίτων Χωρών καθώς και μία θέση μετακλητού γενικού γραμματέα, ο οποίος θα προΐσταται της νεοσύστατης εν λόγω γενικής γραμματείας.

Παράλληλα μεταφέρονται στη νεοσύστατη γραμματεία αρμοδιότητες από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, την ΕΛΑΣ κ.λπ. ενώ η επιβάρυνση από τη σύσταση της νέας γραμματείας στον κρατικό προϋπολογισμό (της ΕΛΑΣ) ανέρχεται για το τρέχον έτος στα 41.500 ευρώ και για τα επόμενα έτη στα 62.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, στη νέα γενική γραμματεία ανατίθενται οι αρμοδιότητες: α) της εποπτείας και ελέγχου των διευθύνσεων αλλοδαπών, της προστασίας των συνόρων και της διαχείρισης μετανάστευσης της ΕΛΑΣ, β) της εποπτείας του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, γ) της μέριμνας για τη συνεργασία, επαφή και επικοινωνία της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών σε θέματα διαδικασιών υποδοχής, ταυτοποίησης και επιστροφών μη νόμιμων εισερχομένων αλλοδαπών, κ.α. δ) της διοίκησης σε θέματα αλλοδαπών που έχει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και ε) της εκπροσώπησης του υπουργείου Εσωτερικών σε διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις επί θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)