to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γενική διάλυση για γενικό ξεπούλημα

Ποτέ δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε όλοι οι άλλοι, φταίνε και τα δένδρα που ψηλώνουν ασταμάτητα, πέφτουν και κόβουν τα σύρματα της ΔΕΗ


Προς τι οι απορίες; Δεν ήρθαν για να κυβερνήσουν. Ήρθαν για να ξεπουλήσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Οι νέοι κοτζαμπάσηδες και οι εφοπλιστές τούς επέβαλαν στην εξουσία για να κλείσει η αριστερή παρένθεση. Και δεν το κρύβουν. Το διαλαλούν παντού, σε κάθε ευκαιρία. «Μειώσαμε κατά 400.000 τον αριθμό των εργαζομένων και το Δημόσιο δεν κατέρρευσε» δήλωσε πρόσφατα με στόμφο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Δεν κατέρρευσε;

Και ήρθε ο πρόσφατος χιονιάς, μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κεφαλλονιά, για να αποκαλυφθεί για ακόμη μία φορά η πλήρης διάλυση του διεφθαρμένου κράτους στο οποίο ζούμε. Είχαν σχεδόν μια εβδομάδα να προετοιμαστούν γι' αυτό το καιρικό φαινόμενο. Τα σύγχρονα μέσα πρόγνωσης το είχαν περιγράψει με θαυμαστή ακρίβεια. Τι έκαναν; Απολύτως τίποτα.

Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης δεν απάντησε γιατί συνέβη αυτό, παρά τις προβλέψεις από τους μετεωρολόγους και τις συσκέψεις επί συσκέψεων που έκαναν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και περιφερειάρχες, ήδη από την Παρασκευή! Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει γιατί δεν λειτούργησε το 112 και εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε ευθύνη στην Πολιτική Προστασία του τέλειου Χαρδαλιά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αφού το γνώριζαν τόσες ημέρες, τι στην ευχή έκαναν; Τι μέτρα είχε λάβει η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται την εθνική οδό και η οποία κρύφτηκε πίσω από τον επί παντός επιστητού υπουργό; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της, εκτός από την είσπραξη των διοδίων;

Το πρώτο εκχιονιστικό μηχάνημα στον Δήμο Αθηναίων εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Κολωνακίου (!), εκεί που συμπτωματικά αγόραζε καφέ ο «ανέμελος» κ. Μητσοτάκης παρέα με δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Στην τηλεοπτική σύνδεση από την Πύλη του Αδριανού, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ρωτήθηκε γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην έξοδο των εκχιονιστικών και... πού τα βρήκε! «Η πόλη των Αθηνών δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα. Ζητήσαμε βοήθεια και ήρθαν μηχανήματα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και τον Δήμο Λαμιέων», είπε. Μάλλον δεν χιόνισε πολύ στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα.

Περίπου 250.000 σπίτια σε 29 περιοχές της Αττικής έμειναν πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρισμό και αρκετές και χωρίς νερό, όπως μάθαμε και από τον Στέφανο Μάνο, παλαιόθεν κάτοικο της Εκάλης, που δήλωσε: «Γενική διάλυση. Είμαι 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό, άρα χωρίς θέρμανση, και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφορίες μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;».

Φταίνε, είπαν οι αρμόδιοι, οι πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν τις διακοπές στο ηλεκτρικό δίκτυο. Και γιατί έπεσαν τα δένδρα; Διότι κανείς δεν τα κλαδεύει ώστε να μην απλώνονται υπερβολικά, να φορτώνονται ασήκωτο βάρος χιονιού και τελικά να καταρρέουν. Οι νέοι δεξιοί, που κυριαρχούν και στην Αυτοδιοίκηση, επιπλέον είναι και τεμπέληδες.

Φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ, ο νέος δημόσιος φορέας ιδιοκτήτης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού, είπαν όλοι οι άλλοι. Τον έχουν αφήσει υποστελεχωμένο σκόπιμα για να του φορτώνουν αμαρτίες στοχοποιώντας τους εργαζόμενους αλλά όχι τα golden boys που διόρισαν, ώστε μετά να τον ξεπουλήσουν σε ιδιώτες. Τρεις τεχνικοί για δεκάδες χωριά της κεντρικής Εύβοιας ήταν το δυναμικό του φορέα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αποκάλυψαν συνδικαλιστές. Προβλήματα που επιπλέον δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν, καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση στη βλάβη.

Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, δηλαδή το 2010, στο πρώην δίκτυο της ΔΕΗ δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική παρέμβαση συντήρησης.

Μα τίποτα δεν κάνουν καλά; Για να είμαστε δίκαιοι, είναι άριστοι στο να ξυλοκοπούν κάθε διαδηλωτή που διαμαρτύρεται προς την πολιτική εξουσία. Κάθε ανάθεση έργου και όλοι οι διορισμοί γίνονται με πιστοποιητικά κομματικών φρονημάτων ή με συστάσεις από τους χορηγούς τους. Και συνεχίζουν. Την Τρίτη είχαμε τις καταστροφές, την Τετάρτη κατέθεσαν νομοσχέδιο για την ενίσχυση των τηλεοπτικών σταθμών που ανήκουν στους εκατομμυριούχους τρακαδόρους χορηγούς τους!

Οσο για τις ευθύνες, ποτέ δεν φταίνε αυτοί. Γι’ αυτό και δεν παραιτείται κανείς. Φταίνε όλοι οι άλλοι, φταίνε και τα δένδρα που ψηλώνουν ασταμάτητα, πέφτουν και κόβουν τα σύρματα της ΔΕΗ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)