to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γελοιοποιούνται και εκτίθενται

Κλείνοντας το μάτι στους παρόχους, καταφέρνουν να μην υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι ο έλεγχος για τα υπερέσοδά τους έγινε τίμια


Με μια πανηγυρική ανάρτηση στο Τουίτερ, ο υπουργός Ανάπτυξης της χώρας πανηγυρίζει που, με διάφορους συμψηφισμούς, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα έχουν μηδενική φορολόγηση στα υπερέσοδα. Ποιος διέδιδε τα θηριώδη ποσά; Διερωτάται.

Ο Αδ. Γεωργιάδης ενισχύει συστηματικά το προφίλ του προκαλώντας τους πολιτικούς αντιπάλους της παράταξης, οι οποίοι επιμένουν ότι τα υπερέσοδα των παρόχων είναι θηριώδη. Και επιπλέον δηλώνει αδιάλλακτος υπερασπιστής των παρόχων, του κύρους τους και των υπερεσόδων τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης που θα μας προστατεύσει από την κερδοσκοπία. Σας βλέπει ο κόσμος.

Ταυτοχρόνως γελοιοποιεί και τον Μητσοτάκη. Γιατί ο Μητσοτάκης έχει πει ότι τα υπερέσοδα των παρόχων θα φορολογηθούν με 90%. Αν λοιπόν τα «θηριώδη ποσά» ήταν προπαγάνδα των αντιπάλων, ο Μητσοτάκης ήξερε ότι μιλούσε για ποσά πολύ χαμηλότερα. Αλλά το έκρυβε πίσω από αυτό το τεράστιο «90%». Πράγμα που σημαίνει ότι πήγαν συνειδητά να παραπλανήσουν τον κόσμο, κλείνοντας, ταυτόχρονα, το μάτι στους παρόχους.

Αυτό που καταφέρνουν κλείνοντας το μάτι στους παρόχους είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι ο έλεγχος για τα υπερέσοδά τους έγινε τίμια. Γιατί ξέρει ότι αν η κυβέρνηση είχε όντως όρεξη να τα βρει, θα τα είχε βρει νωρίτερα και ταχύτερα. Και δεν θα τους έκανε πλάτες 11 ολόκληρους μήνες.

Γελοιοποιούνται και εκτίθενται μόνοι τους. Αλλά, έτσι όπως είναι τα πράγματα, μάλλον είναι το λιγότερο που τους απασχολεί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)