to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 10.11.2016

Κοινωνία

#GDtrial: Από κατηγορούμενοι... κατήγοροι επιχειρούν να βρεθούν οι νεοναζί - Την Παρασκευή η συνέχεια της εξέτασης Πουλικόγιαννη

Συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη στο Εφετείο η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με την συνέχεια της κατάθεσης του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής για την επίθεση τάγματος εφόδου της ΧΑ εναντίον των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 - Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή 11/11 στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού


Παρακολουθούμε τη δίκη μέσω του #GoldenDawnWatch, με σχετικό hashtag το #gdtrial

Το ίδιο μοτίβο των παρελκυστικών ερωτήσεων συνέχισαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής, όπως επισημαίνει η «Εφ.Συν.», με αποτέλεσμα η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη να απορρίψει σχεδόν τις μισές ερωτήσεις της υπεράσπισης, καθώς ήταν άσχετες με την υπόθεση.

«Δεν δικάζεται το ΠΑΜΕ εδώ», «Δεν μας ενδιαφέρει το καταστατικό του ΚΚΕ», «Εδώ δικάζεται μια αξιόποινη πράξη. Όχι αν τυχόν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις σε άλλες περιπτώσεις» ήταν οι συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου, απορρίπτοντας ερωτήσεις όπως «Ξέρετε τι έκανε το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα;» «Ξέρετε τι έκανε το ΠΑΜΕ στην Πάτρα;» «Ξέρετε το καταστατικό του ΚΚΕ και αν έχει στρατηγικό σκοπό τη δικτατορία του προλεταριάτου;». Με εμφανή διάθεση να σχετικοποιήσει την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου ως «μαχητική ρητορική» και ως «ακτιβισμό», η Β. Πανταζή, συνήγορος των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών Μπούκουρα και Αλεξόπουλου, συνέχισε την εξέταση του μάρτυρα Σωτήρη Πουλικόγιαννη από το σημείο που είχε διακόψει. 

Η ανταπόκριση της Ειρ. Προμπονλά:

Οι ερωτήσεις του συνηγόρου Παπαδέλη ξεκινούν απο το αν ο Πουλικόγιαννης είναι μέλος του ΠΑΜΕ και πως είναι οργανωμένο το ΠΑΜΕ. Ο μάρτυρας έχει καταθέσει σχετικά, αλλα επαναλαμβάνει τα όσα μέχρι τώρα έχει καταθέσει.

-Ποιός οργανώνει το ΠΑΜΕ, ποιός δίνει εντολή για να γίνει η όποια δράση, ποια είναι η οργανωτική δομή; Απαντήστε μου κε μάρτυρα, αλλα όχι με το λογύδριο που ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες.

-Εχω απαντήσει σχετικά κα Πρόεδρε, να τα ξαναπώ;

Η πρόεδρος κάνει υπόδειξη στον συνήγορο να μην χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις...

Ο συνήγορος αρχίζει σιγά σιγά ν' ανεβάζει τους τόνους κάνοντας λόγο για κομματικές οργανώσεις βάσεις σε περιοχές κλπ

Η πρόεδρος ζητά οι ερωτήσεις να περιοριστούν επί του κατηγορητηρίου, ο συνήγορος αρχίζει πλέον να φωνάζει έντονα. Δημιουργείται φασαρία και υπάρχουν και αντιδράσεις απο την πολιτική αγωγή.

-Επι του κατηγορητηρίου κε συνήγορε

-Δεν γίνεται κα πρόεδρε να κατηγορείται ως κάτι εγκληματικό μια μοτοπορεία και όχι μια εκδήλωση που κάποιοι εξοπλίζουν μια ομάδα με σημαίες πάνω σε στειλιάρια!!!

(Φασαρία και πάλι στην αίθουσα)

-Κε συνήγορε δεν εξετάζεται μια μοποπορεία απο μόνη της ως εγκληματική πράξη εδω...μόνο οτι σχέση με το κατηγορητήριο, το ποινικό κομμάτι, το πολιτικό είναι μεταξύ σας, δεν αφορά το δικαστήριο

-Δεν έχει σχέση κα Πρόεδρε, πως δεν έχει;

-Δεν έχει, επί του κατηγορητηρίου κε συνήγορε και σεις και όλοι οι συνήγοροι

Tην περασμένη Τρίτη 8/11 διαβάστηκε στο δικαστήριο και διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής του ΠΑΜΕ για τα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου του 2011. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην καταχωρισθεί στα πρακτικά. (αναλυτικό ρεπορτάζ). 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)