to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 14.02.2017

Κοινωνία

#GDTrial: Συμπλοκές μέσα στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Αιτία φαίνεται να είναι η αρχική άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει την είσοδο σε αντιεξουσιαστές, ενώ είχε νωρίτερα επιτρέψει την είσοδο σε χρυσαυγίτες


(φωτ. Εurokinissi)

Όπως αναφέρει το GoldenDawnWatch, ανταλλάχτηκαν συνθήματα και αντικείμενα μέσα στην αίθουσα,  ενώ έπεσαν και «φυσουνιές» από πυροσβεστήρα, όπως έγινε τελικά γνωστό και όχι χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις όπως αρχικά θεωρήθηκε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν όλοι οι παράγοντες της δίκης - που τελικά διακόπηκε.

Mια μαρτυρία για τα γεγονότα

Οι χρυσαυγίτες φώναζαν «πουτάνας γιοι αναρχικοί» και «αίμα τιμή χρυσή αυγή», ενώ οι δυνάμεις των ΥΑΤ επιτέθηκαν στην πλευρά των αντιεξουσιαστών (που απαντούσαν «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες») υπό τα χειροκροτήματα των χρυσαυγιτών.

H επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 16 Φεβρουαρίου.

Στα social media, ας σημειωθεί, κυκλοφορεί φωτογραφία άνδρα των ΜΑΤ που έχει μια... κάμερα GoPro στο πέτο, άγνωστο με ποιο δικαίωμα και εντολή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ:

Εκρηκτική κατάσταση με ανταλλαγή συνθημάτων και απειλή σύρραξης εντός της δικαστικής αίθουσας, οδήγησε γι ακόμη μία φορά στη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις. Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους, στους οποίους -όπως καταγγέλθηκαν- επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη εκδηλώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος -στο δικαστήριο- συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και άτομα να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την Έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί.

Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί τις 16 Φεβρουαρίου.

tags: #gdtrial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)