to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 17.01.2020

Κοινωνία

#GDTrial - Αγόρευση Θ. Καμπαγιάννη: Να μην τελειώσει αυτή η δίκη με τον λυγμό των θυμάτων

«Έχουμε την ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος που χτίσαμε κοντά 5 χρόνια εδώ μέσα, δεν θα τελειώσει έτσι, δεν θα τελειώσει με τον λυγμό των θυμάτων. Και ότι η απόφασή σας, με τον πάταγό της, θα καλύψει αυτόν τον λυγμό», ήταν η καταληκτική φράση της αγόρευση του συνήγορου της Πολιτικής Αγωγής, Θ. Καμπαγιάννη, στη σημερινή, 405η συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής - Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή συνεδρίαση


Mε μια αναφορά στο τέλος του ποιήματος του Έλιοτ, Κούφιοι Ανθρωποι, και στον στίχο «Έτσι τελειώνει αυτός ο κόσμος, όχι με πάταγο αλλά με έναν λυγμό» έκλεισε την αγόρευσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής το μεσημέρι της Παρασκευής 17/1/20, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Θ. Καμπαγιάννης, επσημαίνοντας:

«Έχουμε την ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος που χτίσαμε κοντά 5 χρόνια εδώ μέσα, δεν θα τελειώσει έτσι, δεν θα τελειώσει με τον λυγμό των θυμάτων. Και ότι η απόφασή σας, με τον πάταγό της, θα καλύψει αυτόν τον λυγμό».

«Σας καλούμε λοιπόν να βγάλετε μια απόφαση που να αντιστοιχεί στη συντριπτική αποδεικτική διαδικασία που προηγήθηκε, μια απόφαση που να κάνει πάταγο, μια απόφαση που να μην επιτρέπει παρερμηνείες. Μ' αυτές τις σκέψεις ζητούμε την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και των κατηγορουμένων κατά τα αποδιδόμενα σ' αυτούς στο παραπεμπτικό βούλευμα. Σας ευχαριστώ», ήταν η κατάληξη της αγόρευση του Θ. Καμπαγιάννης, που συνοδεύτηκε με Θερμά χειροκροτήματα από το κοινό.

O συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής ξεκίνησε την αγόρευσή του, αναφερόμενος στη δράση των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης:

Μερικά σημεία: «...Να δούμε τη συνέπεια που είχε η είσοδος της ΧΑ στη Βουλή, πώς συνέχισαν τη δράση τους οι ομάδες εφόδου της, οι οποίες δεν ανέστειλαν τη δράση τους. (...) Η ασφάλεια της Νίκαιας διέθετε καταλόγους μελών. Δεν είναι άτομα άσχετα, αυτά που κινητοποιούνται τη βραδιά της ανθρωποκτονίας Φύσσα. Εκτός του γεγονότος ότι τα άτομα αυτά υπάρχουν σε καταλόγους μελών, διαθέτουν στολή. Προκύπτει από πλήθος φωτογραφιών, βίντεο και τις απολογίες των κατηγορουμένων ότι υπήρχε συγκεκριμένη στολή της Ασφάλειας Νίκαιας, η άσπρι-γκρι-μαύρη παραλλαγή (Αλπινιστών). Μάλιστα υπάρχει φωτογραφία στο κινητό Καζαντζόγλου που ειναι ολη η ασφάλεια»

Φωτ.: Αγγελος Καλοδούκας

- «Η Ασφάλεια κάνει Παρελάσεις και μοτοπορείες, παρελαύνει είτε βάδην στοιχημένη είτε εποχούμενη, με λοστάρια, ασπίδες και όλα όσα περιγράφει το βούλευμα. Είναι η ομάδα που την είδαμε να πηγαίνει έξω από το τζαμί και να γράφει «Φωτιά στα Τζαμιά». Τα μέλη της ΧΑ δεν επιτέθηκαν ποτέ σε κανέναν πλούσιο, σε άτομα με πισίνες, αλλά σε μεροκαματιάρηδες. Είναι η ομάδα που πήγε το καλοκαίρι του 2012 στα μαγαζιά των Πακιστανών στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και τους έδωσε διορία να τα κλείσουν. Δεν έχετε μόνο τις καταγγελίες των Πακιστανών, τις αναφορές του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών και της Πακιστανικής Κοινότητας. Έχετε εσωτερικά έγγραφα και ομιλίες του Πατέλη που λέει για το καλοκαίρι του 2012: «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, τότε που ξεσηκώσαμε όλο τον Άγιο Νικόλαο, τότε που ο Πακιστανός έλεγε 'ήρτε ντο το φίλο και είπε κλείσε μαγαζιά'»

-  «Είναι η ομάδα που λειτουργεί ως αστυνομία. Λέει ο Πατέλης: "επίσης στο Ρέντη, την ώρα που περιφερόμασταν με μηχανές, ήρθαν κάποιοι πολίτες. [...] τους επιτέθηκαν μια ομάδα Πακιστανών. Πήγαμε στο σημείο που μένουν και τους δώσαμε διορία να φύγουν σε μια βδομάδα απο κεί... αν δεν φύγουν, θα φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες». Είναι η ομάδα που βγαίνει τη νύχτα και απειλεί ξένους. Είδαμε το βίντεο βραδινής μοτοπορείας με τίτλο του Πατέλη «τρομοκρατία στη Νίκαια» που ακούγεται να λέει το μέλος της ΧΑ στην πλατεία που πηγαίνουν να καθαρίσουν: «άντε βρωμόπουστα, γαμώ τη χώρα σου»

- «Η Ασφάλεια διαθέτει Αναφορόχαρτα με σκοπιές και αναφορά στην ηγεσία.  Η Ασφάλεια λειτουργεί με μηνύματα (κινητό Κορκοβίλη) - Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα που απευθύνονται στην ασφάλεια. Καταρρίπτεται ο όποιος ισχυρισμός ότι δεν υπήρχαν τέτοια. (...) Από τα μηνύματα αυτά που τα στέλνει ο Πατέλης προκύπτει οτι η Ασφάλεια της Νίκαιας είναι η τοπική πρότυπο, η τοπική μπαλαντέρ όπως έχει χαρακτηριστεί. Δέχεται μηνύματα που στέλνονται σε συγκεκριμένα άτομα (και όχι σε άτομα που παίρνουν πατάτες ή συμμετέχουν σε συσσίτια), δεν περιορίζεται στα καθήκοντά της στη Νίκαια αλλά μεταβαίνει πάντοτε με εντολη σε άλλες περιοχές, στον Αλιμο, στην Κόρινθο, στον Ασπρόπυργο, στη Δηλιγιάννη, στη Μεσογείων»

- «Τα μηνύματα είναι διαβαθμισμένα και εξασφαλίζεται η στεγανότητά τους.  Η Ασφάλεια διαθέτει Ασύρματους και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Είδαμε φωτογραφίες της ομάδας ασφάλειας της Νίκαιας, σε πλήρη εξάρτυση ενόσω παρελαύνει στο κέντρο της Νίκαιας και όχι μόνο, όπου φαίνεται η ύπαρξη αλεξίσφαιρων γιλέκων αλλά και η χρήση ασυρμάτων. Σε μια φωτογραφία, Καζαντζόγλου και Μιχάλαρος φαίνεται να δοκιμάζουν τους ασύρματους. Την ύπαρξη ασυρμάτων επιβεβαίωσε στην απολογία του ο κατηγορούμενος Πατέλης. Είναι αστείος ο ισχυρισμός ότι αγοράστηκαν από τα Jumbo και άσχετος, η οργάνωση τους διαθέτει».

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή συνεδρίαση

Τη σημερινή διαδικασία παρακολουθεί πολυμελής αντιπροσωπεία από νυν και πρώην βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Βούτσης, Α. Ξανθός, Ειρ. Αγαθοπούλου, Ελ. Σταματάκη, Ανν. Καββαδία, Αλ. Αυλωνίτης), ο Νάσος Ηλιόπουλος, επιστημονικοί συνεργάτες και συνεργάτριες της κοινοβουλευτικής ομαδας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη των οργανώσεων Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, ο οποίος καλεί σε διαρκή παρουσία του δημοκρατικού κόσμου και της νεολαίας στη σημαντικότατη δίκη (αναλυτικά)

N. Bούτσης:  Τιμή και συμπαράσταση σε αυτούς και σε αυτές που δίνουν τη μάχη εδώ και τέσσερα χρόνια

«Ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία αλλά και η οργανωμένη ναζιστική παρέμβαση που υπήρξε πριν από πολύ λίγα χρόνια στη χώρα μας να οδηγηθούν μέσω της Δικαιοσύνης προς τον αποκλεισμό και προς την καταδίκη» τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής  προσθέτοντας ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη δίνονται μάχες για να εξαφανιστούν και να καταδικαστούν τα τάγματα της φασιστικής βίας που χτυπούν, τραυματίζουν και σκοτώνουν πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες. Παράλληλα ο Νίκος Βούτσης καυτηρίασε τη στάση μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία «απουσίασαν» καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της δίκης αποφεύγοντας την προβολή της.

Ειρ. Αγαθοπούλου: Μαζί με όσους δίνουν τη μάχη κατά του φασισμού

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου στην κάμερα του left.gr για τη σημερινή παρουσία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη δίκη της ΧΑ

Στην αγόρευσή του την Τετάρτη 15/1, ο Θ. Καμπαγιάννης στάθηκε κυρίως στην περιγραφή του μηχανισμού που έφερε σε πέρας την επιχειρησιακή δράση της ΧΑ και υλοποιούσε τις εγκληματικές πράξεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το συμπέρασμα είναι η ύπαρξη μιας διπλής δομής, αφενός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αφετέρου μιας παραστρατιωτικής δομής, βγαλμένη από το εγχειρίδιο του Ναζιστικού Κόμματος Γερμανίας» (διαβάστε αναλυτικά).

Την αγόρευση του Θ. Καμπαγιάννη, όπως και όλες τις διαδικασίες της δίκης από την έναρξή της, μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο το @GoldenDawnWatch

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)