to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 21.01.2020

Κοινωνία

#GDtrial: Κ. Παπαδάκης: Η Χ.Α. ήταν σοβαρή κυβερνητική εφεδρεία και το ένιωθε, κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά

Με την αγόρευση του δικηγόρου των Αιγυπτίων αλιεργατών, Κώστα Παπαδάκη, συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η δίκη της Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.


Ξεκινώντας την αγόρευση του, ο Κ. Παπαδάκης έκανε λόγο για 192 καταγεγραμμένα περιστατικά βίας τα οποία είχαν ως δράστη τη ναζιστική οργάνωση, μόνο για το έτος 2012. Αυτά περιλαμβάνουν επιθέσεις κατά μεταναστών, την παρεμπόδιση θεατρικής παράστασης στο "Χυτήριο", επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων, κλείσιμο συνόρων, έλεγχο χαρτιών μεταναστών και πολλά άλλα ακόμη.

Η αγόρευση του Κ. Παπαδάκη συνεχίζεται με την απαρίθμηση βίαιων περιστατικών που εξαπέλυσε κατά το έτος 2013 η Χ.Α. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε τη δήλωση του Κασιδιάρη για τα προνόμια του βουλευτή και τη δυνατότητα οπλοφορίας. "Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη δήλωση για το τι προτίθενται να κάνουν", τόνισε ο δικηγόρος. Και πρόσθεσε: "Αναμφίβολα έχουμε εκπαιδεύσεις με όπλα".

Ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε επίσης, σχολιάζοντας τη διαδρομή της οργάνωσης και την κλιμάκωση της βίας που ασκεί, πως "η εξέλιξη της ΧΑ είναι αλληλένδετη με την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης της. Η κυβερνητική αστάθεια μετά από έναν χρόνο μνημονιακής πολιτικής ισχυροποιεί τη ΧΑ, η οποία έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι με τη βία αυξάνει την επιρροή της ". Και συμπλήρωσε: "Έχει τη στήριξη μελών του αστικού συστήματος, Μπαλτάκου κλπ, είναι σοβαρή κυβερνητική εφεδρεία και το νοιώθει. Και δεν έχει άδικο. Η ΕΛ.ΑΣ. ασχολείται με Ηριάννες και όχι με αυτούς. Και οι μετανάστες δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους".

Ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος

Μιλώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Κ. Παπαδάκης έκανε λόγο για ένα πρόσωπο στοχοποιημένο. Για το ίδιο το περιστατικό της δολοφονίας σημείωσε πως επρόκειτο για μια συνάντηση μη προγραμματισμένη που δημιούργησε συντονισμένη, πολυπρόσωπη και οργανωμένη επίθεση σε βάρος του. 

Σχολιάζοντας την κατάθεση του αστυνομικού Κουρεντζή, που συνέλαβε τον Ρουπακιά, έκανε λόγο για την επιτομή της συγκάλυψης. Στο πλάισιο αυτό, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη κατάθεση έδειξεότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα, ο Ρουπακιάς επιχείρησε να διαφύγει και στη συνέχεια τους είπε «είμαι δικός σας, της Χρυσής Αυγής». "Μόλις το κράτος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ΧΑ, οι επιθέσεις φθίνουν", τόνισε ο Κ. Παπαδάκης. 


Πλήρως εξοπλισμένη η Χ.Α.

"Αλλοτε λίγα, άλλοτε πολλά, όπλα έχουν βρεθεί σε κατ' οίκον έρευνες, στα γραφεία, έξω από γραφεία, έχουμε δει φωτογραφίες με τάγματα εφόδου να εκπαιδεύονται στα όπλα από τον Κασιδιάρη", τόνισε ο Κ. Παπαδάκης. Και πρόσθεσε:  "Δέκα μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα το κράτος ψάχνει για όπλα, επομένως εδώ δεν έχουμε αιφνίδιους ελέγχους".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)