to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 08.12.2015

Κοινωνία

#GDtrial: Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής - Ειδική άδεια για να μην ισχύσει η αποχή των δικηγόρων ζήτησε η πρόεδρος

Διεκόπη για αύριο το πρωί στις 10:00 η δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να δοθεί στους συνηγόρους ο χρόνος για να ζητήσουν άδεια από τους Συλλόγους τους και να παραστούν στη δίκη.


Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις για τη δίκη των νεοναζί από το Golden Dawn Watch και από το #‎gdtrial‬.

Η διαδικασία ξεκίνησε με 6 κατηγορούμενους παρόντες, αλλά διεκόπη προκειμένου να βρεθεί εκπρόσωπος του κατηγορούμενου Ρουπακιά. Ο Ρουμπέκας που εκπροσωπεί τον Ρουπακιά είναι απών και κανένας δεν αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο. 

Εν τω μεταξύ, από την έδρα ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της δίκης για τον Ιανουάριο: 7, 11, 12, 15, 19, 20, 22, 26, 28, 29.

Καθυστερήσεις στην δίκη από την Συνήγορο του Ρουπακιά 

Μικροένταση, καθυστέρηση άφιξης δικηγόρου, παρατηρήσεις από την πρόεδρο της έδρας και διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι να λάβουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους εν όψει της εξαγγελθείσης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών, καθώς ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά, Ε. Ρουμπέκας, άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο.

Η πρόεδρος έκανε παρατήρηση σε έναν εκ των συνηγόρων του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έφθασε καθυστερημένος στο δικαστήριο, τη στιγμή που δεν παρίστατο ούτε ο έτερος συνήγορος του κατηγορουμένου για να τον εκπροσωπήσει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι αδιανόητο να σας περιμένουν 100 άνθρωποι πάνω από τρεις ώρες.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑ: Ζητώ συγγνώμη από το δικαστήριο…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Δεν είναι θέμα να ζητάτε συγγνώμη για την καθυστέρηση. Πρέπει να το ρυθμίσετε. Να συνεννοηθείτε με τον συνάδελφό σας να αναλαμβάνει εκείνος όταν εσείς καθυστερείτε.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Το έχω κοιτάξει και υπάρχει απροθυμία από τους συναδέλφους...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ορίσουμε εμείς έναν δικηγόρο για να μην ξανασυμβεί. Θα σας περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να δούμε τι θα κάνουμε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τους συνηγόρους τι προτίθενται να κάνουν με την αποχή που έχουν εξαγγείλει οι δικηγορικοί σύλλογοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με την αποχή του Συλλόγου σας τι θα κάνετε;

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Η αποχή είναι απόφαση  της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, αλλά εξ αρχής είχατε λάβει ειδική άδεια για να έρθετε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αφορούσε άλλο λόγο εκείνη η άδεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει. Να εκθέσετε στους συλλόγους σας τις ειδικές συνθήκες αυτής της δίκης για να πάρετε άδεια. Μέχρι τις 15 θα είναι η αποχή. Δεν μπορεί αυτή η δίκη να καθυστερεί άλλο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αποταθήκαμε στον Σύλλογο Πειραιά και μας έδωσε άδεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Και οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα έχουμε ζητήσει άδεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο  Πειραιάς ενέκρινε, περιμένουμε της Αθήνας.

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, που την περασμένη εβδομάδα είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο περιθώριο της δίκης με εμπλεκόμενο συνήγορο υπεράσπισης που φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία, να χειροδίκησε σε σύζυγο αλλοδαπού δημοσιογράφου που παρακολουθούσε τη δίκη, κατήγγειλαν εκ νέου εγγράφως το περιστατικό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη όλης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ευθύνη και καθήκον το δικαστήριο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο φύγατε κι αυτός καταχωρήθηκε στα πρακτικά.

Ειδική άδεια για να μην ισχύσει η αποχή των δικηγόρων ζητεί η πρόεδρος

Αμέσως μετά τέθηκε το θέμα της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων που ξεκινά αύριο. Διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα να δηλώνουν ότι ήδη έχουν ζητήσει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να παραστούν στη δίκη, ενώ μια συνήγορος πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο πως έχει λάβει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Να λάβουν άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να παραστούν στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζήτησε η πρόεδρος του Δικαστηρίου από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, με αφορμή την αποχή των δικηγόρων που αρχίζει αύριο Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι «το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει» και ζήτησε από τους δικηγόρους να αποτεθούν στους Δικηγορικούς Συλλόγους τους, να εκθέσουν τις ειδικές συνθήκες της δίκης και να ζητήσουν άδεια. «Δεν μπορεί να καθυστερεί αυτή η δίκη» προσέθεσε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Ωστόσο, συνήγορος πολιτικής αγωγής πρότεινε να οριστούν δυο νέες ημερομηνίες για να συνεδριάσει το δικαστήριο και απευθυνόμενος στους συναδέλφους του είπε ότι «θα πρέπει να αποφασίσουν κατά συνείδηση οι συνάδελφοι».

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής πήραν και πάλι το λόγο, για να καταγγείλουν για μια ακόμη φορά το περιστατικό βίας που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της δίκης με εμπλεκόμενο τον συνήγορο υπεράσπισης Θ. Καρυδομμάτη.

Πρόκειται -όπως ανέφεραν- για σοβαρό περιστατικό σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο και προσέθεσαν: «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη όλης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει ευθύνη και καθήκον το δικαστήριο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους».

«Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο φύγατε και αυτός καταχωρήθηκε στα πρακτικά» ανέφερε η πρόεδρος της έδρας κα στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα την Παναγιώτα Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Φύσσα, η κατάθεση της οποίας διεκόπη λόγω του επεισοδίου.

Η μάρτυρας εξετάστηκε μόνο από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 10.00, προκειμένου να δοθεί στου συνηγόρους ο χρόνος για να ζητήσουν άδεια από τους Συλλόγους τους και να παραστούν στη δίκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)