to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 27.06.2019

Κοινωνία

#GDTrial: Διακοπή της δίκης λόγω ...λιποθυμίας Πατέλη

Λιποθύμησε ο Γ. Πατέλης, «πυρηνάρχης» της ΧΑ στη Νίκαια, μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας με φορείο - Νωρίτερα είχε ξεκινήσει η απολογία του Κορκοβίλη στη σημερινή, 367η συνεδρίαση, για τη συμμετοχή του στα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας Φϋσσα - Το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει αύριο, Παρασκευή, τη διαδικασία


(φωτ.: Μ. Λώλος)

Διακόπηκε τελικά, και θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, η δίκη της Χρυσής Αυγής, λόγω της λιποθυμίας του πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια, Γ. Πατέλη. Μετά τη μεταφορά του Πατέλη με φορείο εκτός αιθούσης και κατόπιν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο κατηγορούμενος Κορκοβίλης δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει «λόγω του περιστατικού». Η πρόεδρος ρώτησε και τον Μιχάλαρο, επόμενο κατηγορούμενο στη σειρά των απολογιών, και αποφάσισε τελικά τη διακοπή της διαδικασίας για σήμερα και τη συνέχισή της αύριο Παρασκευή.

 Τόσο ο Κορκοβίλης όσο και ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, που αναμένεται να απολογηθεί αμέσως μετά, δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν να απολογηθούν σήμερα λόγω της ταραχής τους από το περιστατικό με τον συγκατηγορούμενο τους, τοποθέτηση που προκάλεσε ειρωνικές αντιδράσεις πολλών από το κοινό.Η υπεράσπιση των δύο έκανε λόγο για αδυναμία των κατηγορουμένων να συνεχίσουν σήμερα, εξαιτίας της «ψυχικής αναταραχής που έχει προκληθεί», φράση που πυροδότησε αντιδράσεις από το ακροατήριο, με κάποιους εξ αυτών να φωνάζουν: «ποιά αναστάτωση θα τους χαϊδεύουμε κιόλας;».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή ήταν η 367η ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, με τις απολογίες των κατηγορουμένων να έχουν ξεκινήσει από την 20η Ιουνίου. Πρώτα απολογήθηκε ο Γ. Άγγος, ακολούθησαν Γ. Καζατζόγλου, Γ. Δήμου και Β. Κομιανός, ενώ σήμερα αναμενόταν να απολογηθούν οι Μιχάλαρος και Κορκοβίλης. Η υπόθεση που εξετάζεται είναι τα γεγονότα της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, με τους χρυσαυγίτες κατηγορούμενους να πέφτουν σε αντιφάσεις, να απαντούν διαρκώς «δεν θυμάμαι», αλλά και να αλληλοκατηγορούνται για τις μαρτυρίες τους.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10, όπως ενημερώνει το @GoldenDawnWatch που συνεχίζει την καταγραφή όσων λέγονται στην πολύκροτη δίκη. Ο Κορκοβίλης ξεκίνησε την απολογία του, η οποία ωστόσο διακόπηκε περίπου 20 λεπτά μετά καθώς λιποθύμησε ο Γ. Πατέλης, ο διαβόητος «πυρηνάρχης» της ΧΑ στη Νίκαια.

Ο Γ. Πατέλης, ο «πυρηνάρχης» της Χρ. Αυγής στη Νίκαια, ξαφνικά έπεσε κάτω την ώρα που είχε ξεκινήσει να απολογείται ο συγκατηγορούμενος του, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης.

Αμέσως η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία και αφού ρώτησε αν υπάρχει στην αίθουσα γιατρός ζήτησε από τον γραμματέα να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ. Την ίδια στιγμή συγκατηγορούμενοι του Γιώργου Πατέλη με αστυνομικούς και συνηγόρους προσπαθούσαν να συνεφέρουν τον πεσμένο κατηγορούμενο..Λίγη ώρα μετά και ενώ το δικαστήριο έχει αποσυρθεί, στην αίθουσα έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι συνέφεραν τον Πατέλη, ο οποίος τελικά μεταφέρθηκε με φορείο εκτός της αίθουσας.

Και το πρόγραμμα των συνεδριάσεων του δικαστηρίου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)