to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:56 | 12.12.2018

Διεθνή

Γάζα: Υπέκυψε στα τραύματά του 4χρονος Παλαιστίνιος

Είχε χτυπηθεί στα επεισόδια της Παρασκευής


   Υπέκυψε στα τραύματά του την Τρίτη ένα παιδί που δεν είχε κλείσει ούτε τα πέντε του χρόνια, το οποίο πληγώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν παλαιστίνιοι διαδηλωτές με ισραηλινούς στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

   «Ο Άχμεντ Αμπού Άμπεντ, ηλικίας τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, υπέκυψε στα τραύματα τα οποία είχε υποστεί την Παρασκευή ανατολικά της Χαν Γιούνες», γνωστοποίησε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον θύλακα που κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

   Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε το παιδί.

   Ένας θείος του μικρού, ο Μπάσεμ, 38 ετών, παρών στο νοσοκομείο όπου πέθανε το παιδί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Άχμεντ πληγώθηκε από θραύσμα την ώρα που ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούσαν εναντίον των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις της Παρασκευής.

   Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο πατέρας του Άχμεντ επίσης τραυματίστηκε από σφαίρες.

   Οι λόγοι που το παιδί βρισκόταν στο σημείο όπου ξέσπασαν τα επεισόδια της Παρασκευής δεν είναι σαφείς.

   Ο στρατός του Ισραήλ δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει.

   Από την 30ή Μαρτίου και την έναρξη της κινητοποίησης που αποκαλείται «Πορεία της Επιστροφής», τουλάχιστον 236 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών. Πέραν του τερματισμού του ισραηλινού αποκλεισμού που επιβάλλεται στη Γάζα εδώ και πάνω από 10 χρόνια, το κίνημα αυτό διεκδικεί την επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.

   Δύο ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα πολύμηνα επεισόδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Γάζα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)