to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:47 | 18.11.2012

left.gr

Διεθνή

Γάζα, ως Σάββατο βράδυ: 47 οι νεκροί, ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικά υλικά

Οι εξελίξεις ως αργά το βράδυ το Σαββάτου. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή, 5η μέρα της ισραηλινής επίθεσης.


Το πρωί σήμερα (Κυριακή) επλήγη το κτίριο του τηλεοπτικού καναλιού Al-Quds στη Γάζα (σχετικό βίντεο): Γάζα: το Ισραήλ χτύπησε το κτίριο της τηλεόρασης


Aπό τη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς Σύνορα


Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, 4η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

11.55 Ο Abu Obeida, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ (η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς) ανακοινώνει σε συνέντευξη τύπου ότι οι Κασάμ έχουν χτυπήσει πολεμικό αεροπλάνο F-16 πάνω από τη θάλασσα της Γάζας αλλά το Ισραήλ το κρύβει. “Έχουμε πολλές εκπλήξεις ακόμα”, είπε.

             

     ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΌ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ:


22:54 Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Mursi είπε ότι “υπάρχουν ενδείξεις” εκεχειρίας στη Γάζα σύντομα, αλλά  δεν είναι σίγουρο.

22:10 Τα νοσοκομεία της Γάζας έχουν γεμίσει από θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών και αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικά υλικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

22:08 Σαρανταπέντε από τα θύματα έχουν αναγνωρισθεί.

22:05 Ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα έχει ανέλθει σε 47 μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου.


21:51  : Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς,   Αλ Κασάμ, έχει γράψει σε tweet ότι θα πραγματοποιήσει μια σημαντική συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Κάποιοι εικάζουν ότι  η συνέντευξη Τύπου μπορεί να γίνει για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Κάιρο.


 21:34 Ισραηλινή επίθεση στη νότια Γάζα σκοτώνει δύο Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τους ντόπιους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.


20:39  Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ενημερώνει τη  διεθνή κοινότητα  σχετικά με την επιχείρηση στη Γάζα, επικοινωνώντας με τους ηγέτες της Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας,  ότι η χώρα του “δεν θα επιτρέψει  να συνεχιστεί μια κατάσταση όπου ο άμαχος πληθυσμός  θα βρίσκεται υπό συνεχή απειλή πυραύλων».


20:35   Ο βασιλιάς της Ιορδανίας καλεί για “επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.”

 18:09    Το Κατάρ θα δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων που έχουν τραυματιστεί  στις  ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

19:48   Ο επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του κοινοβουλίου του Ιράν Εθνικού Κοινοβουλίου του Ιράν,  Alaeddin Boroujerdi, έχει αρνηθεί ότι το Ιράν προμήθευσε με  ρουκέτες  Fajr 5 τη Χαμάς.

 

 A general view shows the ministerial meeting at the Arab League headquarters in Cairo (AFP Photo / Khaled Desouki)

            Η υπουργική σύνοδος στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο (AFP PHOTO / Khaled Desouki)

18: 41  : Ο Mansour λέει ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να διωχθούν σε διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου και τα αραβικά κράτη θα πρέπει να παγώσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

 18:37  : Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Adnan Mansour λέει στον Αραβικό Σύνδεσμο ότι ο  παλαιστινιακός λαός ζητάει από τους Άραβες   να σταθούν με θάρρος ενάντια στην επίθεση.



18:35 Υπουργοί  Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου μαζεύονται για έκτακτη συνεδρίαση στο Κάιρο για να συζητήσουν τις  ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. 18:11 Πέντε εκτοξεύσεις ρουκετών στο Ashdod, τέσσερις αναχαιτίστηκαν και μια  προσγειώθηκε σε ανοιχτό χώρο, σύμφωνα με  αναφορές των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.


17:54 Ο Ben Rhodes, ​​o  αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είπε στους  δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “θέλει το ίδιο πράγμα που θέλεουν και  οι Ισραηλινοί”, το οποίο είναι ένα τέλος στις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τους παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα.

17:39 Ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ Khalid Batsh λέει ότι η εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα  στο Τελ Αβίβ δείχνει ότι “οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει στην περιοχή”. Αρνείται κάθε διάλογο για εκεχειρία με το Ισραήλ.

17:38 Δημοσιογράφος: Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα   σε ανοικτούς χώρους στο Ασκελόν και στην Beersheva.

17:21 Ενημέρωση: Σε  αεροπορική επιδρομή στη Ράφα σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος σε  μοτοσικλέτα και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα, λένε οι γιατροί.  Στο Χαν Γιουνίς, γιατροί είπαν ότι έξι Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, τραυματίστηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις.

17:14 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καλεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για τον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

16:54 Ο ισραηλινός στρατός και η  αστυνομία  λένε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε προς το  Τελ Αβίβ αναχαιτίστηκε και δεν χτύπησε την πόλη.

16:50 Οι Αλ-Κασάμ της Χαμάς λένε ότι εξαπόλυσαν πύραυλο Fajr προς το Τελ Αβίβ.

16:48 Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων λέει δεν υπήρξαν θύματα μετά από επίθεση πυραύλων Τελ Αβίβ.

16:44 Ήχος από σειρήνες στο Τελ Αβίβ, σηματοδοτεί μια επίθεση με ρουκέτες στην πόλη, και μια έκρηξη ακούγεται.

16:19 Άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν ένα σχέδιο δήλωσης που θα απαιτεί να ηγηθεί ο επικεφαλής του Αραβικού  Συνδέσμου να  μιας αντιπροσωπείας στη Γάζα. Φωνές υποστήριξης για τις προσπάθειες της Αιγύπτου να διαπραγματευτεί μια ανακωχή, σύμφωνα με διπλωματική πηγη.

16:18 Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή ανατολικά του Χαν Γιουνίς.

14:49 Η στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης λέει ότι θα συνεχίσει να ρίχνει πυραύλους για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα του Ισραήλ.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς  δήλωσε σήμερα, Σάββατο,  ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πιθανή ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.Οι Αλ-Κασάμ προετοιμασμένοι για να πολεμήσουν και στο έδαφος.

14:16 Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν στην πόλη της Γάζας.

13:45 Ο Muhammad Yasin πεθαίνει από τραύματα που υπέστη το Σάββατο στην γειτονιά Zaytoun της πόλης της Γάζας. Οι νεκροί αυξάνονται σε 40 από την Τετάρτη.  

13:33 O ισραηλινός στρατός λέει ότι τέσσερις 4 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ashdod,   χτυπώντας ένα  σπίτι, ένα σχολείο, ένα αυτοκίνητο και μια ανοιχτή περιοχή.

12:39 Ο αρχηγός του επιτελείου Benny Gantz έχει διατάξει τις ισραηλινές δυνάμεις  να αυξήσουν το ρυθμό των χτυπημάτων στη Γάζα, μετά τη σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία στο Τελ Αβίβ, όπως ανέφερε η Ynet.

11:45 Κανάλι 2: Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολούν προς  τη Γάζα από τανκς που έχουν μετακινηθεί στα σύνορα.

Israeli soldiers stand atop a tank on the Israeli side of the border with the Gaza Strip on November 17, 2012 (AFP Photo / Jack Guez)


10:33 Το Ισραήλ λέει ότι τρεις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.


Προηγούμενη ενημέρωση από τη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς σύνορα:

Συνεχής ενημέρωση για την επίθεση στη Γάζα: στη Λωρίδα ο υπ. Εξωτ. της Τυνησίας


Σχετικά, στο κεντρικό μας θέμα που ενημερώνεται τακτικά:


Πεθαίνοντας στη Γάζα: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)