to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:46 | 24.07.2014

Διεθνή

Γάζα: Και εργαζόμενοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό σχολείου της UNRWA

Εργαζόμενοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό ενός σχολείου της UNRWA στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος καταδίκασε «έντονα» την επίθεση αυτή.



«Υπάρχουν πολλοί νεκροί, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, καθώς και εργαζόμενοι στον ΟΗΕ», ανέφερε ο Μπαν σε ανακοίνωσή του.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση αυτή, «οι συνθήκες της οποίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες».

Εξάλλου απηύθηνε νέα «έκκληση προς όλες τις πλευρές να σέβονται τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες, να σέβονται τη ζωή των αμάχων, το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ και όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις».

Η επίθεση εναντίον του σχολείου «υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να τερματιστούν οι δολοφονίες και να τερματιστούν ήδη από τώρα», πρόσθεσε ο Μπαν.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φάρχαν Χακ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι ο οργανισμός δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει ακόμη τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Εξάλλου πρόσθεσε ότι: «Δεν γνωρίζουμε ποιος επιτέθηκε στο σχολείο».

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας στο οποίο είχαν αναζητήσει καταφύγιο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το σχολείο να επλήγη από ρουκέτα που εκτόξευσε η Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)