to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 09.08.2014

Διεθνή

Γάζα: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς - Νέα εκεχειρία ζητούν Παρίσι, Λονδίνο και Βερολίνο

Επτά παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο κατά τους τελευταίους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Να κηρυχθεί άμεσα νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν το Σάββατο με κοινή ανακοίνωσή του οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας.


Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί επίσημα το Ισραήλ πως έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα ασθενοφόρα και τις υπηρεσίες υγείας.

Ενημερώσεις:

21:55 Νέα εκεχειρία στη Γάζα ζητούν Παρίσι, Λονδίνο και Βερολίνο: Να κηρυχθεί άμεσα νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν το Σάββατο με κοινή ανακοίνωσή του οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας (περισσότερα εδώ)

 

20:30 Δύο ακόμα παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο όταν το αμάξι στο οποίο επενέβαιναν βομβαρδίστηκε από ισραηλινό drone, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις του Σαββάτου στους επτά. 

17:10 Ο Fawzi Barhoem, εκπρόσωπος της Χαμάς, δήλωσε ότι δε θα υπάρξει εκεχειρία αν το Ισραήλ δε δεχθεί τα παλαιστινιακά αιτήματα: "Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε εκεχειρία μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας. Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό θέλει ο λαός μας".

Το κοριτσάκι σώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, δε γνωρίζει όμως ακόμα ότι σκοτώθηκαν η μητέρα και η αδερφή του...

Το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ στις 12 το μεσημέρι αναφέρει:

Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος τα ξημερώματα, έπειτα από τη μη επίευξη συμφωνίας για παράταση της εκεχειρίας.

Βομβαρδισμός σπιτιού στη Ράφα το πρωί του Σαββάτου 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυκτα έπληξε περισσότερους από είκοσι στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη και βομβαρδίσθηκαν τρεις κατοικίες.  Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, κατά τους σημερινούς βομβαρδισμούς έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε από την πλευρά του ότι οι παλαιστινιακές ρουκέτες που κατέληξαν στο νότιο Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ως το πρωί του Σαββάτου (10.50 π.μ.) το Αλ Τζαζίρα:

* Τρεις παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο κατά τον βομβαρδισμό, στη διάρκεια της νύχτας, του τζαμιού Αλ Κασάμ στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσαϊράτ. Οι νεκροί βρέθηκαν σήμερα το πρωί. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε πως δύο ακόμα άνθρωποι, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, σκοτώθηκαν από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον προσφυγικό καταυλισμό του Μανγκάζι, περιοχή στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, το Σάββατο. Δυο ακόμα άνθρωπο τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση στο χωριό.

Στην περιοχή της Ράφα

Τα ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα παλαιστινιακές πηγές, λένε πως οι παλαιστίνιοι ενημερώθηκαν από τους Αιγύπτιους πως η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στο Κάιρο το Σάββατο για να συναντηθεί με αιγύπτιους αξιωματούχους, προσθέτοντας πως «η ισραηλινή αντιπροσωπεία έρχεται με νέες προτάσεις». 

* Υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο ένας 22χρονος παλαιστίνιος, που είχε τραυματιστεί από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωης στη Χεβρώνα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. 

«Ο Ναντέρ Εντρίς, 22 χρονών, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα,Σάββατο, το πρωί στο οσοκομείο Αλ Μιζάν της Χεβρώνας», αναφέρεται. Από σφαίρες τραυματίστηκε στην ίδια διαδήλωση κι ένας 29χρονος ενώ δεκάδες άλλοι διαδηλωτές χτυπήθηκαν επίσης στη διαδήλωση.

* Για τις διαδηλώσεις στη Δυτική Οχθη χθες, Παρασκευή, διαβάστε ακόμα:

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός, 50 τραυματίες σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Φωτ. αρχείου

* Σε παράλληλη εξέλιξη, διαδήλωση ενάντια στην ισραηλινή επίθεση πραγματοποίησαν την Παρασκευή περίπου 15.000 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)